Transportul public din Brăila este în colaps! Din cauza datoriilor de trei milioane de lei, tramvaiele Braicar ar putea fi deconectate de la reţeaua de energie electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza datoriilor de trei milioane de lei, tramvaiele Braicar ar putea fi deconectate de la reţeaua de energie electrică. Transportatorul public local a acumulat debite foarte mari către furnizorul de energie, motiv pentru care, săptămâna trecută, Electria a vrut să tragă tramvaiele pe dreapta.

Blocarea completă a circulaţiei tramvaielor are un efect foarte grav asupra transportului public, având în vedere că zeci de mii de brăileni depind de acest mijloc de transport. Braicar datorează peste trei milioane de lei.
Totuşi, Braicar a scăpat, zilele trecute, ca prin urechile acului de această blocare a activităţii. SC Electrica SA luase iniţial decizia de a opri furnizarea curentului electric către Braicar din cauza datoriilor enorme acumulate.


Intervenţii pentru Braicar


Ulterior, conducerea Electrica s-a răzgândit şi a păsuit transportatorul public brăilean, în urma unor intervenţii de la nivel local. Datoria pe care o înregistrează Braicar încă din anul 2009 se ridică acum la 3.180.856 lei.
Ca urmare a discuţiilor ce au avut loc între conducerea Braicar, conducerea Electrica şi Primăria Brăila, s-a luat hotărârea eşalonării datoriei şi a achitării acesteia în rate.
Termenul limită pentru terminarea plăţilor este data de 31 decembrie 2011.


„Este vorba despre o datorie mai veche acumulată din 2009 până la sfârşitul lunii februarie 2010. Ea se ridică la 3.180.856 lei. După reeşalonare suma urmează să fie achitată în 11 rate pe parcursul acestui an, până la sfârşitul lunii decembrie. Prima rată a fost ceva mai mică de doar 50.000 de lei. Braicar a plătit în februarie 2011 rata plus facturile curente care se ridică la 302.000 lei", ne-a declarat Doina Marin, şef Serviciu Clienţi Captivi din cadrul Agenţiei de Furnizare a Energiei Electrice Brăila.


Braicar neagă


„Prima rată a fost cea mai mică, următoarele vor fi mai mari, vor ajunge pe la 100.000 de lei. Probabil şi costul facturilor curente va scădea", a mai precizat sursa citată. Referitor la problemele financiare cu care se confruntă SC Braicar SA în această perioadă, conducerea societăţii a fost foarte rezervată în declaraţii.


„Datoria a fost eşalonată pe un an de zile. Prima rată a fost deja achitată", a declarat Cornel Săndulescu, director Braicar.


Tot el a mai spus că nu ar fi vorba de trei milioane de lei, fiindcă nu toate sumele sunt certe şi că datoria s-ar încadra între două şi trei milioane.
Primarul Aurel Simionescu a confirmat problemele cu care se confruntă SC Braicar SA şi că este într-adevăr vorba despre o datorie mai veche.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite