Transportul către Carrefour a fost scos la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Vinovaţi suntem cu toţii!"- este declaraţia președintelui Consiliului Judeţean (CJ) în legătură cu traseele spre Carrefour. Stancu a organizat o şedinţă extraordinară pentru a pune în legalitate transportatorii. Consilierii au votat introducerea a două noi trasee către centrul comercial, prin licitaţie.

Consilierii judeţeni au votat aseară, în regim de urgenţă, proiectul de hotărâre privind actualizarea „Programului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate pentru reţeaua de trasee din judeţul Brăila pentru perioada 1 iulie 2008 - 30 iunie 2011".

Graba cu care a fost introdus acest proiect este de înţeles dacă este să ne gândim că de mai bine de două săptămâni transportul către Carrefour nu se mai poate face cu maxi-taxi, pentru că acestea ieşeau vreo 200 de metri din oraş. Singurul autobuz care mai trece pe acolo este cel de Chiscani, nr. 9, dar şi acesta destul de rar.

Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele CJ Brăila, spune că pentru situaţia creată autorităţile poartă toată vina. „Vinovaţi suntem cu toţii pentru că nu ne-am dat seama ce trebuie să facem. Legea trebuie respectată şi pentru 200 de metri. Vom organiza licitaţie electronică pentru desemnarea câştigătorului", a punctat şeful CJ.

Vânzări cu probleme

Subiectul este cu atât mai fierbinte cu cât angajaţii de la Mall au nevoie disperată de un mijloc de transport. „Am ajuns să mă rog de colegii care au maşină să mă ducă la muncă. Nu am maşină personală şi este foarte greu să depind de cineva pentru a-mi păstra slujba. Mi-am creat obligaţii fără să vreau", spune Sanda, una dintre angajatele de la Carrefour.

Preşedintele CJ este îngrijorat de soarta marelui magazin şi implicit de soarta economică a oraşului. "Toată lumea a acceptat tacit acest subiect. Nu am avut cereri din partea celor care deserveau acest drum. Am încercat împreună cu cei de la Primărie să găsim o soluţie rapidă pentru ca brăilenii să ajungă la Carrefour. Deja au probleme cu vânzările şi să nu păţească precum Armonia", a precizat şeful CJ.

Trasee noi, la licitaţie electronică

CJ a decis introducerea a două noi trasee pe relaţia municipiu - Vărsătură Carrefour. Traseul 061 Vidin - Vărsătură Carefour: cartierul Vidin (Stadion) - Calea Galați - strada Mihai Eminescu (B-dul Independenței) - Șoseaua Vizirului - Vărsătură Carrefour. Traseul 062 Nedelcu Chercea - Vărsătură Carrefour.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite