Traficanţi de droguri, condamnaţi ca pentru crimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Considerat cap al reţelei Sorin Lazăr a primit 15 ani de puşcărie, cea mai mare pedeapsă pronuntaţă la Brăila pentru acestă infracţiune. Patru tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani, au fost prinşi vânzând 300 de comprimate de ecstasy.

Sorin Lazăr, Alin Sandu, Lucian Penciu şi Florin Alexandru Gheorghe au primit între patru şi 15 ani de închisoare, pentru trafic de droguri.

„Trei din cei patru inculpaţi au declarat recurs împotriva sentinţei, considerând că pedepsele sunt mari. Dosarul urmează să plece la Curtea de Apel Galaţi", ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului, judecător Lenuţa Mocanu.

Tinerii au fost prinşi în flagrant, în timp ce comercializau 300 de comprimate ecstasy, cu 30 de lei bucata. Doi dintre traficanţi erau cunoscuţi ca făcând parte din gruparea interlopă condusă de Caţali.

image

Flagrant al DIICOT

„I-am reprezentat pe doi dintre inculpaţi, la urmărirea penală. Nu au recunoscut că au făcut trafic de droguri, însă, în urma flagrantului organizat de DIICOT, au fost depistaţi că vând pastile ecstasy. Acţionau în zona supermarketului Billa, pe şoseaua Buzăului", ne-a declarat avocatul Cristian Chirilă.

Juristul ne-a confirmat că, în ultima vreme, a fost solicitat să-i apere pe mulţi tineri implicaţi în trafic de canabis, cocaină, haşiş sau ecstasy. Cei patru, în frunte cu Lazăr, nu distribuiau droguri în şcoli, ci pe stradă, în cartierul Radu Negru.

Până să dezmembreze reţeaua de traficanţi, poliţişti sub acoperire i-au pândit pe negustorii de „moarte albă" multe săptămâni la rând. S-au dat drept „clienţi" şi, la momentul prielnic, i-au prins în flagrant, în parcarea de la „Billa".

image

Cea mai mare pedeapsă

„S-a declarat că drogurile provin din străinătate şi că i-ar fi fost date lui Lazăr de către un traficant. Nu s-a reuşit, însă, identificarea acestuia şi nici a altor membri ai reţelei. Participarea lui Penciu a fost minimă. El doar a păstrat pastilele acasă", ne-a spus avocatul Chirilă.

Concomitent cu flagrantul, DIICOT Galaţi, în colaborare cu IPJ Brăila, a pus la cale descinderi şi percheziţii la domiciliile supecţilor, în luna februarie. În aceeaşi perioadă, alţi trei tineri au fost prinşi într-o benzinărie, având asupra lor 20 de grame canabis şi 10 grame de haşiş.

Pedepsele pentru trafic de droguri sunt aspre, fiind cuprinse între cinci şi 20 de ani de închisoare. Sorin Lazăr şi Alin Sandu au fost condamnaţi la15, respectiv 10 ani de închisoare, cât pentru o crimă. Aceasta este cea mai mare pedeapsă pronunţată la Brăila, pentru negoţ cu droguri.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite