Topul primelor de Crăciun: angajații Laminorul, cei mai fericiți de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laminoriștii iau și anul acesta cele mai mari prime de sărbători
Laminoriștii iau și anul acesta cele mai mari prime de sărbători

Tradiția primelor de Crăciun se menține anul acesta în sectorul privat, în schimb lipsește cu desăvârșire în sectorul bugetar. În timp ce angajații din sistemul bugetar și-au luat demult gândul de la primele de sărbători, cei din privat o duc ceva mai bine.

Majoritatea firmelor mari din Brăila oferă bonusuri salariale de Crăciun. Pe poziția de lider al primelor de sărbători se menține în continuare SC Laminorul SA. Chiar dacă de-a lungul vremii au existat numeroase conflicte între angajați și conducerea societății, în preajma sărbătorilor, cei peste 670 de laminoriști, au avut parte întotdeauna de generozitate în privința banilor. Anul acesta Moșul vine cu un plus de câteva sute de lei la salariu pentru fiecare angajat.

"Vom da și anul acesta prime de Crăciun. Valoarea primei este de 426 de lei net sau 609 lei brut pentru fiecare salariat", ne-a declarat Mirela Bamiopol, director Resurse Umane din cadrul SC Laminorul SA.

Angajații Promex primesc anul acesta prime de Crăciun

Angajații Promex primesc anul acesta prime de Crăciun


Și pe angajații SC Promex SA îi așteaptă niște bonusuri generoase. "O să se dea și la noi prime de Crăciun. Deocamdată nu se știe cât. Nu s-a luat nicio hotărâre în privința sumei", ne-a spus Liliana Roșculeț, șef Departament Resurse Umane din cadrul Promex.

Nici Gheorghe Caruz nu-și neglijează salariații

Nici Gheorghe Caruz nu-și neglijează angajații


La fel de norocoși sunt și salariații celei mai mari societăți producătoare și distribuitoare de carne și produse din carne din județul Brăila, grupul de firme Caruz, unde se vor acorda, ca în fiecare an prime de sărbători.


Bugetarii au "Interzis" la prime


La polul opus se află bugetarii. Ei nu primesc anul acesta niciun fel de prime, dar măcar își primesc salariile la timp. "Noi, profesorii din păcate nu primim nimic, nici măcar acele tichete cadou care erau acordate pe Legea 193, lege care a fost abrogată. Vom oferi, în schimb, pentru copiii cadrelor didactice, copii cu vârste de la zero la 14 ani, câte un pachețel de Moș Crăciun", ne-a declarat Valeriu Partene, președintele Sindicatului Învățământ Brăila.


Pentru angajații din Administrație primele de sărbători au rămas doar o amintire frumoasă. "De când a intrat în vigoare Legea 330 care a diminuat salariile cu acei 25%, nu mai avem dreptul la prime, bonusuri, sau orice fel de stimulente financiare", a precizat Nicu Filote, secretarul județului Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite