Topul celor mai zgomotoase zone din oraș/Află de aici care este zona în care zgomotul mașinilor depășește cu mult limita admisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul intens și numărul în creștere al mașinilor produc un zgomot asurzitor. Nivelul zgomotului din oraș crește cu fiecare măsurătoare. Spitalul „Sf. Spiridon" și cartierul Hipodrom sunt cele mai zgomotoase zone din oraș, urmate de piețe și parcuri.

Măsurătorile Agenției pentru Protecția Mediului au arătat că pe multe străzi mici nivelul zgomotului este ridicat. Cel mai afectat rămâne Spitalul „Sf. Spiridon", în ciuda faptului că pacienții internați aici au mare nevoie de liniște. La ambele măsurători realizate, nivelul zgomotului a depășit estimările.

image

„La limita exterioară a parcurilor, zonelor de recreere, tratament medical și balneoclimateric nivelul zgomotului echivalent depășește limita admisă în toate punctele expertizate. La Spitalul Sf. Spiridon limita este depășită cu 37,2 % datorită faptului că strada din vecinătate este intens tranzitată de mijloace de transport în comun", spune Dumitru Bâja, purtătorul de cuvânt al Agenției, care adaugă că aceasta este situația din luna martie.

În februarie situația era cu mult mai gravă, aici fiind înregistrată o depășire cu 45,5 % față de limita admisă de 45 dB.

image

Pacienții sunt deranjați de vuietul străzii, dar recunosc cu greu situația: „Este zgomot mare de la mașini. Toată ziua se aud cum trec. Ne odihnim când putem, nu avem ce face".

Hipodrom, fără liniște

Nu doar zona spitalului este considerată zgomotoasă, ci întreg cartierul Hipodrom, unde valoare maximă depășește limita de 50 dB cu 22,8 %.

image

„Zgomot mare fac mașinile care trec pe aici. Înainte nu era trafic atât de intens în apropierea spitalului, acum trec o mulțime de mijloace de transport în comun", spune Stănel Stoica.

Piețele sunt extrem de poluate fonic.

image

„Limita de 65 dB a fost depășită în două puncte din cele șapte expertizate, maxima fiind la Piața Halelor unde limita admisă a fost depășită în martie cu 5,7 % datorită activităților specifice desfășurate în aer liber", spune Manona Avram, directorul APM.

Parcurile sunt poluate fonic

image

Spațiile considerate adevărate oaze de liniște sunt și extrem de zgomotoase. În Parcul Monument, Grădina Mare, Faleza Dunării și Lacu Sărat zgomotul este la el acasă, depășind limita admisă. În aceeași situație este și Teatrul „Maria Filotti", unde au fost înregistrați 60,6 dB în condițiile în care limita este de 50.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite