FOTO: Toate structurile MAI, în stradă pentru a transmite mesajul "Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la eveniment
Imagine de la eveniment

Poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila s-au deplasat în târgul săptămânal organizat în comuna Viziru, judeţul Brăila, unde au împărţit peste 600 de fluturaşi cetăţenilor, dialogând cu aceştia pentru conştientizarea lor în ceea ce priveşte legislaţia în vigoare pe timpul campaniei electorale şi în ziua alegerilor locale, atât despre faptele de natură penală, cât şi a celor de natură contravenţio

Poliţiştii le-au reamintit cetăţenilor eventualele urmări pe care le pot atrage fapte precum distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice alt mod a afişelor ori anunţurilor de propagandă electorală, care constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 600- 1.000 de lei.

image


Brăilenilor care se aflau în zonă li s-a explicat faptul că promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

image

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Brăila şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea" Brăila au desfăşurat în parteneriat o activitate amplă de promovare a legislaţiei electorale în cadrul Campaniei de informare „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!".

Simultan, poliţiştii, jandarmii şi pompierii au fost prezenţi în locuri aglomerate din municipiul Brăila, au oferit peste 650 materiale de informare şi au stat de vorbă cu oamenii. Cetăţenii aflaţi la cumpărături în zona Piaţa Halelor şi Piaţa Concordia au fost sfătuiţi să meargă la vot, să nu primească mită electorală şi să denunţe tentativa. Reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor le-au explicat de ce fiecare cetăţean trebuie să ia atitudine în faţa unor astfel de situaţii care constituie încălcări ale legii, fiind sancţionate ca atare.


Prezenţa în număr mare a poliţiştilor, jandarmilor şi pompierilor a atras atenţia oamenilor care au devenit interesaţi de această campanie.
Mesajul a fost bine primit de cetăţeni care au apreciat favorabil o astfel de iniţiativă. Brăilenii aflaţi la cumpărături sau în trecere, dar şi comercianţii din pieţele în care a avut loc acţiunea au adresat întrebări şi au fost interesaţi să afle amănunte referitoare la legislaţia electorală.

Cetăţenii au vrut să afle care sunt materialele promoţionale ce pot fi utilizate pentru promovarea candidaţilor la alegerile locale şi unde pot semnala eventualele incidente.

Imagine de la eveniment

***

Reamintim că Ministerul Administraţiei şi Internelor desfăşoară, în perioada 10 mai- 10 iunie 2012, în contextul alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale, o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi a mitei electorale, având ca slogan „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!".



Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila asigură cetăţenii că vor acţiona ferm faţă de orice încălcare a legii şi vor manifesta echidistanţă indiferent de calitatea celor care încalcă normele legale în vigoare.

Pentru detalii privind sancţiunile prevăzute de lege, dar şi pentru accesarea materialelor promoţionale ale campaniei „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!", vizitaţi site-ul www.votlegal.mai.gov.ro

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite