Brăila: Tinerii cu şcoală găsesc greu locuri de muncă bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi au carte, absolvenţii nu au experienţă şi de aceea se roagă de angajatori să le ofere un post Sute de tineri s-au înghesuit, săptămâna trecută, la Cercul Militar Brăila, la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila, pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Maria are 24 ani şi venise împreună cu o prietenă, înarmată cu un CV, în speranţa că va reuşi să-şi găsească o slujbă pentru care nu i se cere experienţă.

 „Peste tot pe unde am fost să mă angajez ca asistent farmacie am fost întrebată în primul rând dacă am experienţă sau nu. Aici poate vorbesc cu angajatorul să-mi acorde măcar o şansă”, spune tânăra.

În căutarea unui loc de muncă era şi Iulian. „Am terminat în 2008 Finanţe – Bănci la Universitatea «Brâncoveanu» din Brăila şi caut un loc de muncă în domeniu. Am fost angajat pentru o scurtă perioadă de timp, dar criza l-a făcut pe patron să renunţe la serviciile mele. Sunt la prima bursă organizată pentru un loc de muncă şi sunt optimist”, ne-a mărturisit Iulian, 23 ani.

Optimism şi în tabăra „adversă”

Angajatorii care au participat la bursă spun că tinerii sunt interesaţi să-şi găsească un loc de muncă, iar ei sunt gata să le ofere o slujbă dacă au pregătirea necesară sau măcar voinţa de a învăţa.

„Avem în acest moment cinci posturi vacante şi am vorbit deja cu opt tineri. Cinci dintre aceştia au fost programaţi la interviu pentru postul de inginer, alţi doi fiind programaţi la proba de lucru pentru postul de sudor. Suntem interesaţi foarte mult de partea de energie neconvenţională. Am remarcat că nu prea sunt tineri pregătiţi pentru aceasta, dar au fost câţiva care s-au arătat interesaţi să înveţe”, a spus Tudora Nicolae directorul adjunct al firmei „Cyclon Tech” din Brăila adăugând că tinerii se grăbesc totuşi atunci când vine vorba de salariu: „Prima întrebare pe care o au tinerii este «Cât este salariul?». Totuşi prima dată trebuie să demonstreze că merită un salariu mare şi apoi poate să ceară mai mult”.
 
300 de persoane au şanse să rămână angajaţi

La ultima bursă a lourilor de muncă, organizată la Brăila, prin faţa celor 38 de angajatori, din judeţ şi din munipiu, au trecut peste 450 de solicitanţi de loc de muncă, din care peste 400 sunt  numai tineri absolvenţi. Dintre aceştia, 300 de tineri au fost selectaţi în vederea angajării. Numai de ei depinde dacă îşi vor începe sau nu cariera sau dacă îşi vor completa experienţa profesională.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite