Timp liber: Piesă de teatru inedită la Teatrul "Maria Filotti" din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piesă nouă la deschiderea stagiunii la Teatrul "Maria Filotti" din Brăila. Teatrul „Maria Filotti" din Brăila a ales să-i acorde încredere lui Vlad Cristache, proaspăt absolvent al UNATC (2009), în prezent masterand tot în cadrul UNATC.

Stagiunea 2010-2011 se deschide cu spectacolul Peer Gynt, jucat prima dată pe 1 şi 2 octombrie. Misiunea tânărului regizor, aceea de a aduce în contemporaneitate o piesă din anul 1867, a fost una dificilă, care ar fi putut să eşueze din două motive: în primul rând, alegerea unui protagonist care nu ar fi fost capabil să susţină crescendo-ul conţinut de evoluţia lui Peer şi, în al doilea rând, impunerea un exces de hipermodernitate, ce ar fi împins spectacolul, inevitabil, înspre linia kitsch-ului.


Vlad Cristache a reuşit, însă, cu succes să evite aceste două capcane: l-a distribuit, în mod fericit, pe Marius Stănescu în rolul dificil al neînţelesului Peer şi a păstrat, fără ca aceasta să devină obositoare, linia textului ibsenian.
Încă o alegere inspirată a lui Vlad Cristache este cuplul Marius Stănescu - Alexandra Sălceanu: ingenuitatea şi delicateţea cu care Alexandra Sălceanu o interpretează pe inocenta Solveig pun şi mai bine în valoare metamorfozele prin care trece personajul lui Stănescu şi căderea sa în meschinărie şi ratare: de la adolescentul rebel care vrea să se opună convenţiilor societăţii la bărbatul îmbogăţit şi, apoi, la bătrânul sărac, pedepsit pentru aroganţa sa.

Scenografia, semnată de Gheorghe Mosorescu şi bazată tot pe un proiect al lui Vlad Cristache, aduce aportul necesar de modernitate pentru ca subiectul piesei lui Ibsen să poată fi exploatat pe deplin.
Peer Gynt se va mai juca la Brăila pe 16 şi 17 octombrie şi are toate premisele pentru o carieră şi în afara scenelor teatrului românesc.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite