Thedor Toma este diamantul GO-ului brăilean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Theodor Toma a fost declarat cel mai bun jucător de GO în 2007
Theodor Toma a fost declarat cel mai bun jucător de GO în 2007

Theodor Toma a fost declarat în 2007 cel mai bun jucător de GO din Europa, la categoria de vârstă sub 12 ani.

Un puşti de 14 ani este fascinat lumea jocului de strategie care-şi are originea în vechea Chină.

Are un portofoliu impresionant de premii naţionale şi internaţionale la concursurile de GO.

Elev în clasa a VIII-a la Şcoala „Mihai Eminescu" şi legitimat la CS „ATARI" Brăila, Theodor Toma este multiplu campion naţional.

Mai mult decât atât, în 2007, la Zandvoort, Theodor Toma a devenit campion al Europei, la categoria de vârstă sub 12 ani, iar în acelaşi an a participat la Campionatul Mondial de GO, de la Boston, unde s-a clasat pe locul VII.

„Până să devin campion european, nu credeam ca voi fi în stare de aşa ceva şi jucam GO mai mult ca să câştig campionatele naţionale. După ce am devenit campion european, mi-am dat seama că toată lumea poate să facă ceva măreţ dacă îşi doreşte cu adevărat", ne explică Tedi.

Pe lângă concursurile de GO, Theodor a participat şi în competiţii de tenis de camp. Cu toate acestea, adolescentul nu a neglijat şcoala. Ba mai mult decât atât, este nelipsit de la olimpiadele şi concursuri şcolare.

Theodor se pregăteşte să cucerească din nou podiumul în vacanţa de Paşti, la Bucureşti, unde se desfăşoară Campionatul Naţional de GO pentru juniori sub 12 ani.

"Voi participa la un concurs <Open> desfăşurat în cadrul acestui campionat", adaugă elevul.

Băiatul, care şi-a descoperit pasiunea pentru GO la patru ani, este pregătit de tatăl său, Iulian Toma, la rândul său un bun jucător de GO, cu titluri naţionale şi internaţionale în palmares.

"Fără niciun fel de ezitare mă înclin în faţa lui Tedi, un adolescent deştept, modest şi generos. Pe lângă rezultatele de la şcoală foarte bune la toate disciplinele, pe lângă prezenţele excelente la concursuri şi olimpiade, Tedi este în clasamentul european pe locul zece la GO.
Este un elev de excepţie, care merită toată lauda"
, spune Ana Coman, profesor de română la Şcoala "M. Eminescu".

Proiect şcolar inspirat de performanţele sale

Pornind de la performanţele excepţionale obţinute de Tedi, profesoara de limba şi literatura română, Ana Coman, a iniţiat în şcoală proiectul "Excelenţa în 23 - Tradiţie şi Modernitate", prin intermediul căruia le prezintă elevilor colegi de-ai lor care au făcut de-a lungul timpului, performanţe în diferite domenii.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite