Brăila: Tentativă de fraudă de peste 25.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Tentativă de fraudă de peste 25.000 de lei
Brăila: Tentativă de fraudă de peste 25.000 de lei

Un brăilean care a mai fost condamnat de opt ori pentru diverse infracţiuni, inclusiv pentru fals şi înşelăciune, a fost pus sub acuzaţie şi dat pe mâna instanţei de judecată, pentru că a

Un brăilean care a mai fost condamnat de opt ori pentru diverse infracţiuni, inclusiv pentru fals şi înşelăciune, a fost pus sub acuzaţie şi dat pe mâna instanţei de judecată, pentru că a vrut să fraudeze două bănci cu suma totală de 25.500 lei.

Procurorul Mircea Ciutac, din cadrul Parchetului Brăila, precizează că Ion Saghin a comis prima ilegalitate în urmă cu mai bine de doi ani, pe 13 iunie 2007. La acea dată, el s-a prezentat la BRD – Sucursala Radu Negru, pretinzând că este angajat al SC “Planet Construct” SRL, în funcţia de montator ghips carton. Saghin a solicitat acordarea unui împrumut de 15.000 de lei, ataşând la dosar documente false, respectiv  adeverinţă de venit şi copie carte de muncă.

Pe 26 iunie acelaşi an, Ion Saghin a făcut acelaşi lucru la MBK “Romexterra Bank”, unde a solicitat acordarea unui împrumut de 10.500 lei. Nici de data aceasta n-a avut succes, pentru că SC “Planet Construct” SRL a comunicat băncii că nu are niciun angajat cu numele “Saghin Ion”. De altfel, pe 8 iulie 2009, şi ITM Brăila a comunicat anchetatorilor că Saghin nu figurează în evidenţe ca fiind încadrat cu carte de muncă.

Anchetatorii au derulat cercetările pentru identificarea persoanei care i-a procurat lui Ion Saghin actele false şi le-a completat.     

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite