Teatrul „Prichindel” din Alba Iulia prezintă „Universul din lanterna magică” mâine, în cadrul Festivalului „Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din piesa „Universul din lanterna magică”
Scenă din piesa „Universul din lanterna magică”

Mâine, la ora 17.00 la Sala Studio a Teatrului „Maria Filotti", Teatrul de Păpuşi „Prichindel" din Alba Iulia, prezintă spectacolul „Universul din lanterna magică". Piesa este prezentată în cadrul Festivalului „Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila". Regia îi aparţine lui Radu Dinulescu, iar din distribuţie fac parte actorii Amalia Pop,Teodora Popa, Elena Scorţeanu.

Spectacolul, pentru copii de la şase ani în sus dar şi pentru părinţii lor, se joacă cu actori şi păpuşi precum şi cu tot felul de maşinării şi instalaţii. Într-un spaţiu nou, ostil, plin de bolovani şi pietre, dintr-un ou aruncat de destin, se naşte o lume nouă, cu fiinţe stranii dar simpatice.

Aceleaşi probleme, aceleaşi mituri, aceleaşi mici poveşti, ne amintesc de propria noastră istorie, de propriile noastre calităţi şi defecte... Lumea, lumile sunt ciclice şi mereu, dorinţa de a depăşi condiţia duce fatalmente la catastrofă.

Este un spectacol care încearcă să ne spună, fără cuvinte, dar cu multă muzică şi culoare, cât de importantă este iubirea, mila şi teama în marea experienţă a vieţii din orice fel de Univers.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite