Teatrul „Jean Bart”din Tulcea prezintă la Brăila spectacolul „Arlecchino. Slugă la doi stăpâni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brăilenii sunt aşteptaţi pe 16 mai, începând cu ora 18.30, la sala mare a Teatrului „Maria Filotti" pentru a vedea spectacolul, scris de Carlo Goldoni, în regia lui Ion Dore.Scenografia piesei de teatru este semnată de Maria Dore, iar coregrafia îi aparţine Oanei Pisaroglu.

Scrisă de Carlo Goldoni în 1745 pentru actorul Sacchi, piesa scoate în evidenţă evenimente, caractere, pasiuni menite să stârnească râsul nestăvilit. La acest lucru contribuie muzica siciliană dar şi decorurile şi costumele aparţinând epocii anilor ‘30.

Piesă - omagiu

Un text clasic de commedia dell'arte, aduce pe scenă o poveste de dragoste ce se poate întâmpla oriunde, oricând pentru că propune câteva din valorile esenţiale ale umanului: dorinţa de a iubi si de a fi iubit, capacitatea de a lupta pentru o iubire împărtăşită împotriva oricăror oprelişti, dar aduce şi întreaga coroană de elemente ce pot însoţi o iubire: îndoială, jertfă, trădarea, neîmpărtăşirea etc.

Redactată în întregime în 1753, piesa este una dintre cele mai renumite ale autorului veneţian.

Ea reprezintă un omagiu adus commediei dell'arte.

Din distribuţie fac parte actorii Robert Neagoe, Oana Pisaroglu, Ionuţ Ştefan, Laura Neagoe, Elena Anghel, Mihai Galatan, Vlad Matei Ajder, Liviu Petcu, Ionel Durbala, Răzvan Placsiencu, Liviu Lupoica, Bogdan Odagiu, Flavia Stan, Lucia Ioan, Florentina Muşat, Bianca Anastasiu şi Marian Condrea.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite