Taxe pentru activităţile din Sala Polivalentă din Brăila/Vezi aici care sunt tarifele și cine are gratuitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la noile tarife fixate de Consiliul Judeţean (CJ) sunt exceptate activităţile desfăşurate de Ministerul Educaţiei. CJ Brăila îşi amortizează investiţia făcută la Polivalentă şi îşi rotunjeşte bugetul fixând tarife pentru activităţile desfăşurate în sală. Sportivii de la HC "Dunărea" o folosesc gratis.

După lungi discuţii, Sala „Danubius" a ajuns în domeniul public al judeţului şi în administrarea CJ. După preluare, CJ a fixat tarifele care se vor percepe pentru activităţile desfăşurate aici. Veniturile obţinute vor fi folosite pentru executarea lucrărilor de întreţinere şi dotare cu cele necesare activităţii sportive, dar şi pentru plata personalului.

Cu toate acestea, CJ asigură gratuitate pentru activităţile desfăşurate de către Ministerul Educaţiei în incintă, precum şi pentru unităţile sau instituţiile din subordinea sau coordonarea acestuia, în sistem de educaţie fizică şi sport. Nici Asociaţia HC „Dunărea" nu scoate vreun ban din buzunar pentru activităţile de pregătire şi competiţiile desfăşurate aici.

Brăila: Ajutoarele alimentare de la UE vor ajunge la 44.000 de persoane defavorizate/Află de aici care sunt punctele de distribuție din oraș

Taxare diferenţiată

Preţul pentru o oră de pregătiri în sala de sport porneşte de la 110 lei în cazul activităţilor desfăşurate de cluburi şi asociaţii sportive şi ajunge până la 200 lei/oră în cazul activităţilor organizate de către asociaţiile particulare şi persoanele fizice, altele decât unităţile sportive.

„La cererea persoanelor fizice sau juridice, a cluburilor, a asociaţiilor sportive sau a altor structuri sportive recunoscute în condiţiile legii, sala poate fi folosită pentru antrenamente şi competiţii sportive, manifestări cultural-artistice, simpozioane, expoziţii. Utilizarea sălii de către solicitanţi impune practicarea de tarife diferenţiate, pe tip de utilizare sau activitate", spune Alina Rusu, directorul Direcţiei Economice din cadrul CJ.

Brăilenii cred că investiţia trebuie protejată.

„Dacă tot au renovat sala este păcat să nu impună taxe. Poate aşa vom avea şi noi lume civilizată şi o sală pentru sporturi aşa cum trebuie", spune Valentin Ionescu, 38 ani.

image

Investiţie privată de un milion de lei

Sala Polivalentă are o suprafaţă de 2.965 de mp şi a fost reabilitată cu fonduri private şi redată circuitului competiţional în toamna anului trecut, investiţia fiind potrivit preşedintelui CJ de aproximativ un milion de lei. Închirierea spaţiilor se face pe baza solicitărilor scrise şi aprobate de către preşedintele CJ.

Brăila: Lotul I din Centrul Istoric este mai scump decât se estimase/Află de aici explicația autorităților

Tarife pentru folosirea spațiilor

Pentru acțiunile organizate de către cluburi și asociații sportive tarifele sunt următoarele: pregătiri 110 lei/oră, competiții 150 lei/oră, folosirea numai a vestiarelor 20 lei/oră, saună 30 lei/oră, sală gimnastică 30 lei/oră, sală forță 30 de lei/oră.

În cazul acțiunilor organizate de către federații sportive naționale pentru loturi olimpice și naționale tarifele sunt: pregătiri și competiții 120 lei/oră, folosirea numai a vestiarelor 30 lei/oră, saună 30 lei/oră, sală gimnastică 30 lei/oră, sală forță 30 lei/oră.

Acțiunile organizate de alte structuri recunoscute în condițiile legii sau federații sportive naționale, altele decât cele enunțate mai sus sunt taxate astfel: acces la sală de sport, dușuri cu apă rece și caldă, vestiare costă 170 lei/oră, folosirea numai a vestiarelor costă 40 lei/oră, sauna 30 lei/oră, sala de gimnastică 30 lei/oră, iar sala de forță 30 de lei/oră.

Acțiunile organizate de către asociații particulare și persoane fizice, altele decât unitățile sportive aduc venituri mai mari asta pentru că folosirea sălii de sport, a dușurilor cu apă rece și caldă și a vestiarelor costă 200 lei/oră, folosirea numai a vestiarelor 50 lei/oră, sauna 10 lei/persoană/oră, sala de gimnastică 10 lei/persoană/oră, iar sala de forță 10 lei/persoană/oră.

Acțiunile organizate de către cluburi, asociații sportive și alte structuri sportive recunoscute în condițiile legii sunt taxate în alt regim, spațiile anexe (foaier) costă 0,3 lei/mp/oră.

Cerere: Undă verde pentru a merge cu viteză în Brăila/Vezi aici ce spun autoritățile

Pentru alte activități de tipul concerte, spectacole, conferințe, simpozioane de minim patru ore organizatorii trebuie să plătească 30 % avans, iar sala de sport plus vestiarele costă în acest caz 750 lei/oră, în timp ce folosirea foaierului se taxează cu 300 lei/oră.

image

Și cei care vor să participe la diverse manifestări expoziționale aici trebuie să plătească un avans de 30 %, taxa pentru acestea fiind de 5 lei/mp/zi.

De asemenea, cei care doresc reclamă și publicitate trebuie să scoată din buzunar 100 lei/mp/lună.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite