Sute de hectare de culturi inundate. Pompierii acţionează pentru scoaterea apei de pe ogoare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile abundente şi de durată care s-au manifestat pe teritoriul judeţului, au dus la un exces de umidiate la sol, fapt ce a favorizat apariţia fenomenului de băltire şi de inundare a culturilor agricole.

Conform datelor furnizate de Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Brăila au fost afectate culturile de floarea soarelui, porumb, grâu, orz şi legume pe o suprafaţă de 397,80 ha, în localităţile Ianca, Mircea Vodă, Bordei Verde şi Viziru.
Pentru prevenirea inundaţiilor şi a calamităţilor ca urmare a precipitaţiilor s-a luat hotărârea, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din data de 28.05.2012, punerii în funcţiune a 39 de staţii de pompare de desecare în amenajările terasa Brăilei, Călmăţui - Gropeni - Chiscani, terasa Viziru, Ialomiţa - Călmaţui şi Insula Mare a Brăilei.
Din punct de vedere hidrologic, cotele fluviului Dunărea şi a râurilor interioare sunt sub cotele de atenţie.
Până la ora 20.00, judeţul Brăila se află în cod galben de ploi, cantităţile de apă vor fi cuprinse între 20 - 25 l/mp.
Se continuă monitorizarea cursurilor de apă şi a lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor de către specialişti din cadrul SGA, ANIF şi membrii CLSU. Informaţiile ne-au fost furnizate de ISU Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite