Sute de brăileni au plecat la mitingul de la Bucureşti! Şapte trenuri afectate de greva CFR-iştilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi sindicaliştii brăileni au plecat să participe la mitingul de la Bucureşti. La mitingul care are loc în Piaţa Constituţiei până la ora 18.00, au fost aşteptate peste 50.000 de persoane, membri de sindicat ai celor cinci mari confederaţii sindicale din ţară.

Liderii de sindicat de la Brăila au reuşit să strângă în jur de 1.000 de oameni.
„Vom avea 150 de persoane de la Sindicatul Învăţământ şi 300 de persoane de la CNSRL Frăţia filiala Brăila. În total, de la toate sindicatele sperăm să strângem peste 1.000 de oameni", declara preşedintele CNSRL Frăţia Valeriu Partene cu o zi înainte.


Concedierea la liber, stabilirea de către patron a normei de muncă, a programului de muncă, contractele de muncă pe perioadă determinată, posibilitatea modificării salariilor de către patron, anularea contractelor de muncă şi ideea garantării lor printr-o lege specială, se numără printre principalele motive de supărare a sindicaliştilor.


Pregătiri pentru grevă


Aceştia spun că dacă, în urma mitingului de astăzi, cererile lor nu vor fi rezolvate, următorul pas este declanşarea grevei generale pentru care au început deja strângerea de semnături.
„Au fost împărţite formulare în şcoli pentru strângerea de semnături privind greva generală. Deocamdată sunt în curs de completare", a declarat Radu Popescu, secretar executiv al Sindicatului Învăţământ Brăila.

„S-au împărţit şi la noi liste pentru greva generală", ne-a spus şi Alexandru Gurgu, preşedintele BNS filiala Brăila.


Tot astăzi la Bucureşti a avut loc şi votarea moţiunii de cenzură depusă de parlamentarii Opoziţiei după asumarea răspunderii pe Codul Muncii de către Guvern.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite