Brăila: Sute de brăileni, interesaţi de ştiinţa vieţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Sute de brăileni, interesaţi de ştiinţa vieţii
Brăila: Sute de brăileni, interesaţi de ştiinţa vieţii

Practicanţii ayurveda învaţă cum să-şi menţină tinereţea, sănătatea trupului şi a minţii

De trei ani, la Brăila, Asociaţia Naţională pentru Promovarea Medicinelor Neconvenţionale organizează cursuri intensive de ayurveda şi-i învaţă pe brăileni cum să mănânce şi să gândească.

Ayurveda sau „cunoaşterea tradiţională indiană asupra vieţii” a început să aibă succes din ce în ce mai mare şi în oraşul nostru.

De trei ani, la Brăila se organizează cursuri intensive de ayurveda, iar aici doritorii  învaţă cum să-şi menţină tinereţea, sănătatea trupului şi a minţii, mâncând sănătos, combinând alimentele sau disociindu-le, dar şi gândind pozitiv.

Tot mai mulţi brăileni se arată interesaţi să descopere ştiinţa vieţii, participând la cursurile ayurveda organizate de Asociaţia Naţională pentru Promovarea Medicinelor Neconvenţionale.

„Da, este adevărat, brăilenii manifestă interes crescut pentru acest curs”, a punctat coordonatorul cursului, Costică Cojocaru.

Ayurveda te învaţă cum să scapi de stres

Ayurveda, cel mai vechi sistem de nutriţie şi sănătate cunoscut în lume, cu o tradiţie de 5.000 de ani în India, te învaţă cum să-ţi redobândeşti sau să-ţi păstrezi sănătatea, energia şi vigoarea prin mijloace naturale.

“Ayurveda este o ştiinţă milenară, care se ocupă de cunoaşterea omului şi reprezintă medicina tradiţională indiană”, a adăugat Costică Cojocaru.

În cadrul cursurilor, cei prezenţi învaţă cum să folosească eficient plantele de leac pentru însănătoşirea şi reîntinerirea trupului.

De asemenea, cursanţilor le sunt prezentate metode terapeutice naturale. Coordonatorul cursului mai spune că ayurveda înseamnă ştiinţa vieţii.

Prin aceasta, cursantului i se indică ce alimente poate mânca, ce fel de exerciţii fizice i se potrivesc sau cum se poate relaxa eficient.

„Ayurveda mi-a îmbogăţit bagajul de cunoştinţe şi m-a învătat lucruri noi”, ne-a spus Dorina D., un fost cursant.

Între 50 şi 60 de lei cursul de ayurveda

“Diferenţa dintre medicina tradiţională indiană şi cea occidentală este că ayurveda caută să găsească armonia întregului. Este vorba despre nişte metode simple de a ne armoniza pe noi ca oameni, înţelegând cum funcţionăm şi folosind plante tradiţionale româneşti”, a mai spus Costică Cojocaru.

Brăilenii interesaţi trebuie să ştie că se mai pot înscrie la cursurile ayurveda până în luna ianuarie. Acestea se desfăşoară în fiecare sâmbătă, de la ora 17.00.

Elevii, studenţii şi pensionarii plătesc pentru o lună de curs ayurveda 50 de lei, iar salariaţii, 60 de lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite