Studenţii de la Facultatea de Inginerie din Brăila au organizat o expediţie de studiu la Cascada Putnei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poză de grup cu participanţii la expediţie
Poză de grup cu participanţii la expediţie

Facultatea de Inginerie Brăila, din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi a organizat o expediţie de studiu cu studenţii specializării Agricultură, în Rezervaţia naturală Cheile Tişiţei, cCascada Putnei, zona Lepşa şi Rezervaţia Galciuc, din judeţul Vrancea.

Obiectivul principal al expediţiei a fost realizarea unui traseu turistic prin care să se îmbine activităţile teoretice cu activităţile practice, pentru disciplinele: Botanică, Pedologie, Ecologie, Entomologie, observând morfologia şi biologia plantelor şi a insectelor, procesele naturale de eroziune şi de solificare, precum şi pentru realizarea unor colecţii de roci, plante şi insecte.

„Expediţia organizată de cadrele didactice As.cerc.drd.ing. Axinti Nicoleta şi As.dr.ing. Trifan Daniela atrage atenţia şi asupra problemelor de mediu şi promovează un stil de viaţă activ şi apropiat mediului natural. Dragostea faţă de natură, combaterea poluării apei şi atmosferei, ocrotirea florei şi faunei, cunoaşterea unor specii rare de plante şi animale din rezervaţia Cheile Tişiţei, cum ar fi: floarea de colţ, sângele voinicului, papucul doamnei, bulbucul de munte şi garofiţa de munte şi dintre animale: capra neagră, acvila, corbul de munte şi fluturaşul de stâncă, au fost alte obiective realizate cu ocazia acestui eveniment", ne-a declarat conf.ec.dr.ing. Adrian Goanţă decanul Facultăţii de Inginerie.

Cascada Putnei

Pe de altă parte, studenţii participanţi au putut observa structura geologică complexă a Cheilor Tişiţei, precum şi faptul că apa este potabilă pe tot parcursul cheilor, ea fiind populată cu păstrav curcubeu. De asemenea, studenţii au putut observa o parte din cele 853 de specii de insecte, din care doar 527 specii de fluturi au fost identificate până în prezent de către cercetătorii români, care au afirmat că dintre acestea, patru specii sunt noi pentru România şi extrem de rare în lume iar 50 de specii de fluturi aparţinând fluturilor mici au rămas neidentificate.

Nu în ultimul rând, expediţia a fost un bun prilej de socializare pentru studenţii anilor I, II şi III, de la specializarea Agricultură.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite