Studenți performeri: O brăileancă îmbracă chimono-ul şi ia drumul Ţării Soarelui Răsare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Japonia este opţiunea unei brăilence de 21 de ani care a plecat duminică seara spre facultatea din Akita, unde va studia timp de un an. Simina Dobrescu este studentă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti, secţia Japoneză-Suedeză.

Puţini tineri îndrăznesc să viseze că într-o zi vor putea pleca în străinătate cu bursă de studiu. Simina Dobrescu, o brăileancă de 21 de ani, şi-a văzut visul împlinit. Studentă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti, secţia Japoneză-Suedeză, tânăra a avut ocazia să plece pentru un an cu bursă de studii în Japonia.

Mailul de la miezul nopţii

„Am participat la un interviu în limba japoneză, dar a trebuit să demonstrez că am cunoştinţe solide şi de engleză. Am fost trei candidaţi pe acest loc şi chiar am crezut că una dintre colege va primi bursa. Ulterior a apărut un al doilea loc disponibil. Am aflat că sunt eligibilă pentru bursă în mai, printr-un mail primit la miezul nopţii, într-o duminică", povesteşte Simina Dobrescu.

image

Abia la mijlocul lunii trecute iulie a avut confirmarea că va pleca în Japonia. Părinţii, medici în Brăila, sunt alături de ea şi o susţin.

„Orice ieşire din ţară, pentru turism sau studii, este benefică pentru educaţia cuiva. Mă bucur că Simina are o asemenea oportunitate şi că are ambiţia, voinţa şi curajul să profite de această şansă inedită. Sper ca ea să se adapteze uşor şi că experienţa aceasta îi va fi utilă pe viitor", spune Tiberiu Dobrescu, tatăl Siminei, cunoscut psihiatru în oraş.

image

Facultatea la Akita

Fostă elevă a Colegiului „Nicolae Munteanu Murgoci" din Brăila, Simina a dat examen la mai multe facultăţi, a fost admisă la toate, dar a ales această secţie. A început să iubească japoneza şi suedeza, dar se descurcă şi cu italiana, engleza, germana şi franceza.

image

„Am primit o bursă de 900 de dolari pe lună, în 13 tranşe pe care o voi folosi pentru a plăti înscrierea, cazarea, masa, excursiile şi celelalte cheltuieli. Timp de un an îmi voi continua studiile în japoneză şi voi opta şi pentru câteva dintre specializările facultăţii respective", spune tânăra.

Este cea de a doua bursă de studii în străinătate pentru Simina.

image

„Anul trecut am fost în Suedia cu o bursă plătită de Institutul Suedez. Cultura lor este mai apropiată de a noastră, sunt mai uşor de înţeles", a mai spus tânăra.

Duminică, Simina Dobrescu a plecat spre facultatea din Akita, Japonia, împreună cu o colegă din Craiova, cealalată studentă aleasă pentru această bursă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite