Străzile Brăilei, târg ad-hoc de maşini. Autoturismele SH, vândute direct din intersecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile somează şi dau amenzi proprietarilor, dar puţini sunt cei care le plătesc şi îşi ridică maşinile de pe domeniul public. Soluţia primarului: târg de maşini în oraş sau pe dig.

Oraşul s-a transformat într-un mare târg de maşini second hand.

După închiderea Centrului Comercial „Armonia", unde era săptămânal un târg auto organizat, brăilenii şi-au parcat maşinile pe care vor să le vândă în toate intersecţiile importante din oraş. Unii şi-au dezvoltat o mică afacere din expoziţia stradală, fiecare maşină vândută fiind imediat înlocuită cu o alta.

Autorităţile recunosc că numărul maşinilor aflate pe domeniu public la vânzare este în creştere.

„În iulie, erau 79 de vehicule atenţionate, acum sunt 91. Multe dintre maşinile aflate la vânzare au acelaşi număr de telefon. Unii, odată atenţionaţi, şi-au scos numerele de înmatriculare", spune primarul Aurel Simionescu.

Acesta a admis că situaţia este provocată şi de lipsa unui târg auto în zonă, adaugând că s-a gândit la două posile locaţii pentru aşa ceva: parcarea din Parcul Monument sau pe dig, între Brăila şi Galaţi.

„Am pune caracatiţe la toate maşinile parcate pe spaţiul public, dar deocamdată nu avem maşină pentru ridicarea acestora", a precizat Dan Apostol, directorul Direcţiei de Administrare şi Gospodărire Locală.

Amenzile nu sperie samsarii

„Posesorii de maşini parcare pe domeniul public sunt avertizaţi şi sancţionaţi. Unii au plătit amenzile şi au ridicat maşinile", ne-a declarat Dumitru Hahui, director adjunct al Poliţiei Comunitare.

„Toată intersecţia este plină de maşini la vânzare. Nu ai unde parca că ei ocupă prima bandă şi trotuarul", se plânge Marin Dragomir (75 de ani), locuitor în zona intersecţiei „Dorobanţi" cu „Şcolilor".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite