Stradă făcută cu bani europeni în Brăila, pistă de probe pentru mecanicii auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul tronson al străzii Griviţa este perfect funcţional şi a adevenit banc de probă ultramodern pentru mecanicii auto. Porţiunea dintre Calea Galaţi şi strada General Ieremia Grigorescu a fost dată în folosinţă conform specificaţiilor, iar mecanicii o recomandă pentru testarea geometriei maşinilor.

Strada Griviţei, porţiunea care a fost deja executată şi dată în exploatare, respectiv tronsonul cuprins între Calea Galaţi şi strada G-ral Ieremia Grigorescu, foarte bine executată, a devenit atracţia automobiliştilor. Cei care au la activ mai multe ieşiri în străinătate spun că aşa arată acolo o stradă.

Sancţiuni de peste 8.000 de lei pentru abateri de la Codul Rutier în a doua zi de Paşti

image


Falimentul mecanicilor


Şoferii spun că, dacă ar fi toate străzile aşa, atunci, mecanicii care fac reparaţii la trenul de rulare al autoturismelor ar intra în faliment.
"Este excelentă. Lucrarea a fost bine făcută, se simte din start acest lucru, pentru că nici măcar atunci când treci peste un capac de canalizare nu se simte nimic la roată. Felicitări constructorilor care au arătat că ştiu să facă o lucrare de calitate", ne-a declarat Adrian Munteanu.


Aceeaşi opinie o au şi şoferii de maxi-taxi care sunt nevoiţi de multe ori să meargă pe şosele în care asfaltul este plin de cratere.
"Dacă am fi avut măcar jumătate din străzile pe care circulăm aşa cum este acum strada Griviţei, nu am mai fi fost nevoiţi să aruncăm zeci de mii de lei pe reparaţii pe bucşe şi bielete. Strada arată acum exact aşa cum sunt cele din Auistria, Germania şi Elveţia unde am lucrat mai mulţi ani de zile", ne-a decrarat Ionuţ Gerea, şofer pe linia Vidin-Gară.

IONUŢ GEREA

image


Cei care certifică cel mai bine calitatea lucrărilor sunt mecanicii auto. Aceştia recomandă celor care vor să verifice geometria să utilizeze această stradă care din punct de vedere al planeităţii este perfectă.
"Nu trebuie mers mai mult decât permite legea. Cu 40-50 km pe oră şi trebuie lăsat volanul puţin liber. Dacă maşina îşi schimbă direcţia atunci este cazul ca şoferul să facă o vizită la mecanic", ne-a declarat Ionel Ganea, mecanic auto la un centru specializat.
Inaugurare la 1 septembrie
La 1 septembrie, întreaga lucrare va fi gata şi tot atunci va fi inaugurată.
"Nu are sens să inaugurăm pe bucăţi. Dar, la momentul zero, când întreaga lucrarea va fi predată vom avea o stradă aşa cum trebuie să fie toate arterele din municpiu. Nu numai perfect funcţională dar şi cu un nivel estetic nou pentru Brăila. Şi acestei lucrări, după cum ştiţi, îi vor urma şi altele, astfel că în scurt timp brăilenii vor avea artere de ultima generaţie în urbea lor", ne-a declarat primarul Aurel Simionescu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite