Braila: Strada groazei duce spre secţia de infecţioase a spitalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braila: Strada groazei duce spre secţia de infecţioase a spitalului
Braila: Strada groazei duce spre secţia de infecţioase a spitalului

În noiembrie se împlinesc trei ani de când secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Brăila a fost mutată în localul situat pe strada Zambilelor, în sediul unei foste grădiniţe. Tot de atunci, autorităţile locale promit că vor repara strada, dar până acum, nimeni nu a mişcat măcar un deget.

Drumul de acces  care face legătura dintre Şoseaua Râmnicu Sărat şi Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţe Brăila, un mic capăt de stradă, numită a Zambilelor, poate fi asemănat, cu o uliţă mizeră dintr-un sătuc uitat de lume.  Deşi este vorba despre o stradă care deserveşte un aşezământ de sănătate, se pare că acest lucru contează prea puţin pentru autorităţi, astfel că oamenii aflaţi în suferinţă au de trecut prin adevărate aventuri înainte de a ajunge la uşa spitalului.

Maşinile circulă în ritm de melc

Maşinile Serviciului de Ambulanţă, trebuie să meargă cu viteza de cel mult cinci kilometri la oră, orice depăşire a acesteia fiind  egală cu dezmembrarea vehicului. Pe vreme rea pentru cei care vin pe jos, în categorie fiind incluşi şi salariaţii secţiei, accesul se face după un slalom printre gropile cu apă de ploaie sau mormanele de noroi. Mai mult, vara cel puţin, mirosurile pestilenţiale plutesc desupra zonei deoarece, prin grija unor riverani mai puţin civilizaţi, apa menajeră se scurge către canalizarea aflată pe Şoseaua Râmnicu Sărat în şiroaie. 

Pacienţii sunt nemulţumiţi că au atâtea probleme. Ana Dragomir ne-a relatat: „am venit cu un taxi aici  ca să-mui rezolv problemele şi şoferul m-a lăsat pe Şoseaua Râmnicu Sărat, de unde a trebuit să vin pe jos. În condiţiile în care nu pot mişca piciorul drept din cauza unei infecţii provocate de un cui ruginit.”

CASETĂ
Spitalul se va muta, însă problemele rămân
Autorităâile promit că peste câteva luni va fi dată în folosinţă o nouă secţie de Boli Infecţioase, chiar în incinta Spitalului Judeţean. Şi chiar dacă problemele pacienţilor ar putea să se termine, nu şi acelea ale  cetăţenilor care locuiesc în zonă. : „Timp de trei ani autorităţile au tot promis asfaltarea acestei străzi. Nu au făcut-o. Acum dacă se mută secţia de aici, nici nu o să o mai facă vreodată, deşi locuim în oraş”, ne-a declarat Ion Paraschiv, un localnic de pe strada Zambilelor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite