Statistică: Creştere cu 50% a cazurilor de abuz sexual la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comparativ cu anul trecut poliţiştii au avut de soluţionat în primul semestru al anului cu 50% mai multe cazuri de viol, proxenitism şi trafic de persoane faţă de aceaşi perioadă a anului trecut. În primul semestru al acestui an, poliţiştii au cercetat şi finalizat dosarele penale în cazul a 10 infracţiuni de viol, faţă de numai opt în aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Dacă anul trecut în aceeaşi perioadă luată în calcul a fost semnalat un singur caz de viol a unei persoane cu vârsta sub 15 ani, anul acesta, poliţiştii au avut de rezolvat trei asemenea cazuri", ne-a spus inspectorul Jenel Şogor, putătorul de cuvânt al poliţiştilor brăileni.

Zilele trecute, Cristian Ion, de 22 de ani, a fost găsit de poliţiştii care-l căutau de zile bune. Individul este acuzat de un cioban că l-a silit să întreţină relaţii sexuale anale.

„În acest caz, judecătorii de la Insurăţei, unde a fost prezentat cel acuzat, au decis cercetarea sa în stare de arest preventiv, fapt pentru care a şi fost încarcerat", ne-a confirmat inspectorul Jenel Şogor.

31 de condamnaţi

În Penitenciarul Brăila de află acum 33 de infractori care execută pedepse pe diferite termene pentru că au violat, abuzat sau exploatat sexual alte persoane.

„Pe perioada executării pedepsei, urmărim ca aceste persoane să conştientizeze gravitatea faptelor în primul rând în scopul prevenirii recidivei la punerea lor în libertate, dar şi a combaterii acestor tipuri de infracţiuni", ne-a declarat subcomisar Simona Cioară, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Brăila.

Cu toate acestea, numărul celor care recidivează este încă destul de ridicat.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite