Brăila: Stare de alertă din cauza unui copac doborât peste cablurile de tramvai şi o maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Stare de alertă din cauza unui copac doborât peste cablurile de tramvai şi o maşină
Brăila: Stare de alertă din cauza unui copac doborât peste cablurile de tramvai şi o maşină

ASTĂZI: Trafic paralizat, călători nervoşi, un bolid nou nouţ avariat, un proprietar disperat, două tramvaie oprite în trafic- sunt ingredientele dimineţii de astăzi din Brăila. Stare de asediu azi dimineaţă în jurul orei 9.30 pe Calea Galaţi din municipiul Brăila, după ce un copac uscat a căzut doborât de vânt peste cablurile de tramvai şi un autoturism.  Şi noaptea trecută, un copac a căzut pe drumul dintre Brăila

Un arbore uscat, doborât de vijelie peste o maşină şi cablurile de tramvai, a ţinut în loc tramvaiele şi maşinile şi a avariat un autoturism.

Codul galben de ploi şi vijelii s-a simţit şi la Brăila

Stare de asediu azi dimineaţă pe Calea Galaţi din municipiul Brăila, la intersecţia cu strada Ştefan cel Mare, dinspre Vidin spre oraş. Un copac uscat şi netoaletat a fost doborât de vânt şi ploaie peste o maşină Hyundai Accent, parcată, şi peste cablurile de tramvai. Zeci de călători au luat-o nervoşi pe jos spre oraş.

Traficul a fost blocat preţ de o oră, pe ambele benzi de pe un sens şi pe a doua bandă de pe celălalt sens. Spre disperarea conducătorilor auto s-a circulat, spre digul Brăila- Galaţi, pe o singură bandă.

Două tramvaie au rămas imobilizate, iar maşinile au fost direcţionate pe sensul opus sau pe străzile paralele. S-a circulat cu dificultate, printre bălţi şi printre jaloanele amplasate de către lucrătorii de la Drumuri.

„Astă vară n-au vrut să taie copacul”

Zeci de lucrători de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), poliţiştii de la Rutieră şi angajaţii de la Drumuri şi Braicar au făcut front comun pentru a debloca zona.

„Traficul este blocat de aproape jumătate de oră, am chemat o macara să ridicăm copacul, sperăm ca într-o altă jumătate de oră să dăm drumul circulaţiei”, ne-a declarat agent şef adjunct Radu Cristea, de la Poliţia Rutieră Brăila.

O macara de la o firmă specializată a fost adusă la faţa locului, iar cu ajutorul  agenţilor ISU copacul a fost ridicat de pe maşină şi de pe firele tramvaielor.

Proprietarul bolidului, Claudiu Delicoi, s-a trezit din somn în momentul în care a auzit alarma maşinii, iar când a ieşit în stradă a văzut dezastrul: „Nici măcar nu am CASCO, iar maşina este nouă, are numai 10.000 de kilometri în bord. Aştept să mă despăgubească Primăria, fiindcă, astă vară, când au venit aici şi le-am zis să taie copacul că-i uscat, au zis că nu, că nu-l taie. Acum, să plătească!”.  

Nu este prima dată când arborii uscaţi sau netoaletaţi se prăbuşesc peste maşini sau blochează traficul în Brăila. În această primăvară, zeci de bolizi au fost avariaţi de copacii pe care direcţia Seroplant din cadrul Primăriei nu i-a toaletat. De altfel, în BRăila sunt foarte mulţi copaci bătrâni, îndeosebi plopi, iar puţinii angajaţi ai Seroplant nu fac faţă numărului mare de solicitări venite din partea populaţiei pentru tăierea arborilor uscaţi.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite