Stancu despre Dosarul "Geoană": „Totul e o vendetă politică, eu nu văd unde-i conflictul de interese sau traficul de influenţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Bunea Stancu, preşedinte CJ Brăila
Gheorghe Bunea Stancu, preşedinte CJ Brăila

Bunea Stancu, preşedinte al CJ şi al organizaţiei PSD, a intrat în furcile caudine ale DNA şi ANI din primăvara acestui an, când ANI a anunţat că Stancu a dirijat peste 600.000 de euro din bani publici spre firmele sale, iar DNA l-a acuzat de trafic de influenţă pentru finanţarea campaniei lui Mircea Geoană.

De altfel, Bunea Stancu nu este la primele întâlniri cu oamenii legii. El a mai fost anchetat şi în anii anteriori, tot pentru afaceri dubioase cu bani publici, însă a scăpat basma curată, fapt ce-l determină, acum, să stea extrem de liniştit.
„M-au mai anchetat şi n-au rezolvat nimi. Eu n-am ce comenta, anchetatorii să-şi facă treaba, atât spun!", a declarat Gheorghe Bunea Stancu.


Dosarul „Concivia"


De menţionat că în primăvara lui 2011, ANI a anunţat că a început ancheta împotriva lui Stancu, cel care a refuzat cu vehemenţă să renunţe la titulatura de acţionar la Bursagrirom, firmă care deţine pachetul majoritar la Concivia SA, ce a preluat, ani la rând, lucrări publice.
Gheorghe Bunea Stancu este acuzat de ANI că ar fi semnat, în calitate de preşedinte al CJ, contracte de peste 600.000 euro din bani publici.
Agenţia Naţională de Integritate a luat la puricat contractele semnate de Consiliul Judeţean Brăila cu SC Bursagrirom SA şi SC Concivia SA.
ANI a ajuns la concluzia că Stancu a încălcat mai multe statute ale funcţiei publice pe care o deţine, atribuind celor două societăţi contracte în valoare de peste 600.000 de euro.
„Stancu Gheorghe Bunea, în calitate de Președinte al Consiliului Județean Brăila, a semnat un număr de cinci contracte, în valoare totală de 2.731.038,86 lei (fără TVA) - aproximativ 638.212 Euro (fără TVA), încheiate de către Consiliul Județean Brăila cu S.C. CONCIVIA S.A. (societate în cadrul căreia S.C. BURSAGRIROM S.A. este acționar majoritar, iar domnul Stancu GHEORGHE BUNEA deține calitatea de acționar majoritar în cadrul S.C. BURSAGRIROM S.A.), încălcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei", preciza ANI.
„Complementar, fapta constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data rămânerii definitive a raportului", se mai arată în comunicatul ANI.

Legături de 1.000.000 euro, în dosarul „Geoană"

Curios, după excluderea lui Geoană din PSD - fiind de notorietate faptul că Stancu l-a susţinut până în ultimul moment, pentru ca, în final, să se abţină de la vot - DNA a ieşit la rampă cu un comunicat prin care anunţa că, încă din mai 2011, a început urmărirea penală împotriva lui Stancu pentru trafic de influenţă. „În noiembrie 2009, şi-a folosit influenţa pentru a obţine suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, pentru a fi folosită în cadrul campaniei electorale de la sfârşitul lui 2009", spune DNA. Stancu a replicat: „Totul e o vendetă politică, eu nu văd unde-i conflictul de interese sau traficul de influenţă".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite