Spitalele din Brăila au fost preluate de Consiliul Judeţean, cu obiecţii şi cu datorii istorice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a promis audit, control la sânge şi externalizarea serviciilor.Consilierii judeţeni au votat preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, a Spitalului de Pneumoftiziologie şi a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Brăila.

Sala de şedinţe a Palatului Administrativ a găzduit aseară şedinţa extraordinară pentru preluarea managementului asistenţei medicale şi semnarea protocolului de predare-preluare a trei din cele patru spitale brăilene.

Concomitent, s-au votat membrii Consiliului de Administraţie (CA) pentru fiecare spital în parte. Din cei cinci reprezentanţi CA, doi sunt numiţi de Ministerul Sănătăţii, doi au fost aleşi de către consilierii judeţeni, prin vot secret, şi unul va fi numit de către preşedintele CJ.

„Nu preluăm datorii"

„Nu vom prelua spitalele cu cheltuielile sau cu contactele de lungă durată, vom prelua doar cheltuielile din perioada 1 aprilie-1 iulie 2010. De asemenea, nu preluăm datoriile, doar pe cele făcute de la 1 aprilie", a spus, încă de la începutul şedinţei, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Gheorghe Bunea Stancu.

Stancu a mai spus că, odată cu semnarea protocolului de preluare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, CJ va putea numi un manager interimar, până la organizarea concursului pentru ocuparea postului, în maxim şase luni de zile.

„Ordinul Ministrului Sănătăţii, dat la 1 iulie, prin care i se prelungea contractul de management doctorului Mihăilescu, directorul Spitalului Judeţean, devine caduc din momentul semnării protocolului", a spus Gheorghe Bunea Stancu.

„Mergem pe externalizări"

La începututl lunii iulie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila înregistra datorii de 5.314.000 de lei. Potrivit documentelor întocmite de Direcţia de Sănătate Publică Brăila (DSP), în spital sunt 1.641 de angajaţi, din care 148 de medici, 805 asistente şi 414 infirmiere.

Numai în luna mai, venitul brut obţinut din salarii a fost de peste 5 milioane de lei. La propunerea consilierilor, preşedintele CJ a promis efectuarea unui audit la spitalele preluate, precum şi externalizarea serviciilor.

„Vreau să mergem pe externalizări corecte, începând de la spălat şi hrană. La Spitalul Judeţean sunt probleme reale. Cred că sunteţi de acord cu un audit, în condiţiile în care cheltuielile CJ se reduc", a spus Stancu.

„Am solicitat întocmirea situaţiilor"

„Am solicitat, pe data de15 iunie, Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila întocmirea situaţiilor necesare. Totodată, am solicitat monitorizarea acestei activităţi de către Direcţia de Sănătate Publică, în scopul transmiterii competenţelor către Consiliul Judeţean Brăila" - Gheorghe Bunea Stancu, preşedinte CJ.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite