Brăila: Şoferii indisciplinaţi, greu de pedepsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Şoferii indisciplinaţi, greu de pedepsit
Brăila: Şoferii indisciplinaţi, greu de pedepsit

Serviciul de blocare a roţilor maşinilor parcate ilegal nu are bani să-şi facă treaba. După ce contractul cu firma omului de afaceri Cornel Muşat a fost reziliat, Serviciul de Blocare Roţi a ajuns în curtea Direcţiei de Administrare şi Gospodărire Locală (DAGL), care nu are utilaje.

Serviciul de blocare roţi şi-a diminuat activitatea în oraş, asta după ce contractul încheiat de municipalitate cu firma “Ying Yang Security”, a omului de afaceri Cornel Muşat, a fost reziliat. În locul firmei care asigura această activitate, consilierii locali municipali au decis înfiinţarea unui nou serviciu, de această dată în cadrul DAGL Brăila, care să se ocupe de aceste probleme. Numai că s-au trezit într-un nou impas.

Firma lui Muşat avea la dispoziţie cele necesare pentru a ridica, transporta, depozita şi elibera autoturismele şi remorcile staţionate neregulamentar pe domeniul public. Noul serviciu care şi-a început activitatea la începutul acestui an nu are decât “caracatiţele” pentru a bloca roţile maşinilor. Primarul Aurel Simionescu spune că nu s-a renunţat la ideea de a bloca maşinile parcate în locuri nepermise.

“Am renunţat la contractul cu «Ying Yang» după ce am primit mai multe reclamaţii din partea cetăţenilor, nemulţumiţi de modul în care acţionau. Au fost reclamaţii, discuţii pentru preluare abuzivă, luau maşinile deşi proprietarul era în apropiere, erau maşini zgâriate după ce le răscumpărau din depozit”, a precizat edilul şef.

Promisiuni: bani de la buget

 “Intenţionez să-i dotăm pe oamenii noştri cu tot ce le trebuie. Ca să ridici maşinile, ai nevoie de un anumit tip de dispozitiv, un anumit tip de platformă, un anumit loc de depozitare. Încercăm să prindem în buget aceste aspecte, teren de depozitare se găseşte, problema este ridicatul şi transportul maşinilor”, a explicat primarul.

Acesta a adăugat că deocamdată serviciul din cadrul DAGL doar blochează roţile, numai acolo unde traficul este sugrumat.

Trotuare blocate de maşini

 “Nu este normal ca şmecherii cu bani să parcheze unde vor şi să blocheze astfel circulaţia. Cei de la firma privată, care se ocupau cu blocarea şi ridicarea maşinilor, erau mai agresivi şi le ridicau imediat, cei de la DAGL nu fac altceva decât să blocheze roţile”, spune brăileanul Anton Dumitrache, de 51 ani.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite