Situaţie de urgenţă pe Dunăre: Barje cu chimicale şi animale vii blocate între sloiuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dunărea este în continuare îngheţată, iar navigatorii au mari probleme. La nivelul Brăilei, s-a instituit "celulă de criză", fiindcă în port sunt blocate patru convoaie de barje, unul cu 800 de tone de animale vii şi trei cu substanţe chimice.

Zeci de ambarcaţiuni sunt blocate între sloiri. "Am instituit Celula de criză şi monitorizăm în permanenţă situaţia pentru a preveni un pericol pe Dunăre", ne-a declarat mr. Ştefan Stoian, purtător de cuvânt ISU.

Din aceeaşi sură am aflat că autorităţile au luat măsura de a descărca 1700 tone de uree şi 1200 de tone de fosfat de amoniu pe uscat pentru ca substanţele să nu ajungă în fluviu în cazul unui incient.

Animalele, aproximativ 1000 de oi ce ar fi trebuit să ajungă în Siria, sunt într-o motonavă în Dana 20, primesc mâncare şi apă, dar şi îngrijiri medicale.

"Zilnic, un veterinar merge pe motonavă pentru a vedea care este situaţia", a adăugat Ştefan Stoian.

Toţi navigatorii au fost avertizaţi să-şi andocheze bine navele la cheu şi să le întreţină.

"Pentru a evita o situaţie ca aceea de la Călăraşi, am declarat stare e urgenţă, i-am avertizat pe toţi armatorii. Avem un plan e spargere a gheţii, însă, deocamdată, acesta nu poate fi pus în aplicare fiindcă sloiurile sunt mari, iar în amonte sunt probleme", ne-a declarat Vlăduţ Brânză, cpt. şef Căpitănia Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite