Singurii spărgători de bijuterie care au fost prinşi cu ajutorul cetăţenilor, condamnaţi "subţire" în primă instanţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gălăţenii care au încercat în toamna lui 2010 să jefuiască bijuteria de pe Calea Călăraşilor au fost condamnaţi la închisoare cu executare. Ei sunt în Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Galaţi, chiar acasă. Indivizii au primit 3, respective 4 ani de puşcărie. Sentinţa nu este definitivă, iar indivizii au făcut recurs.

Reamintim că în acest caz a mai fost implicat un gălăţean, un taximetrist, care a fost folosit ca martor.
Cazul a rămas în scriptele Poliţiei brăilene ca fiind unul dintre puţinele rezolvate cu ajutorul cetăţenilor. Atunci, mai mulţi oameni au reacţionat la strigătele vânzătoarei.

Tâlhărie şi distrugere

În timp ce unul dintre hoţi ţinea de vorbă vânzătoarea, un altul a spart vitrina cu aur, cu un bolovan, a smuls 680 de grame de aur şi a fugit. "Bijuteriile în valoare de 70.000 lei au fost recuperate imediat", ne-a declarat inspectorul Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ.
Oamenii au sărit şi i-au prins, timp în care taximetristul care-i aştepta în faţă a dat bir cu fugiţii.
Emil Neagu (28 de ani), din comuna gălăţeană Lieşti, a primit 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, iar Georgian Vintilă (25 de ani), din Târgu Bujor, a fost condamnat la 4 ani şi 4 luni închisoare pentru tâlhărie, iar pentru infracţiunea de distrugere tânărul a primit o sancţiune de 10.000 de lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite