Singura plajă a Brăilei este în paragină/Află de aici de ce nu avem unde să mergem la plajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adio distracţie: „Perla" e a nimănui, accesul în Pădurea Lacu Sărat e interzis, iar Sanepidul nu permite plaja pe malul Dunării. Singura plajă a Brăilei, „Perla" a ieşit, zilele acestea, de sub ape şi arată ca după război. Mai mult, autorităţile n-au de gând s-o amenajeze fiindcă nu-i a lor.

Cota probabilă a fluviului se va situa sâmbătă în jurul valorii de 399 de centimetri. Acest lucru înseamnă că mari porţiuni din plaja situată pe malul Insulei Mari a Brăilei, în dreptul municipiului, vor fi din nou accesibile. Problema este că plaja nu-i amenajată.

image

„O să avem din nou plajă, dacă mai scade Dunărea , un metru, un metru şi jumătate. Dar nici o scădere rapidă nu este bună pentru că atunci se curăţă nisipul şi o să rămână mult nămol, chiar la intrarea şi ieşirea din apă", ne-a declarat Tudorel Vlaicu, marinar cu vechime de 32 de ani pe nava Potelu, care face treceri regulate între Insula Mare şi municipiu, zona PIC.

Pădure la îndemână

Trecerea pe celălalt mal al Dunării costă un leu de persoană. Numai că pe partea cealaltă nu te aşteaptă nimic.

„Nu este deloc scump, iar pădurea este într-adevăr frumoasă, proaspătă. Din fericire, uite, oamenii au învăţat că trebuie să lase curat locul şi au adunat gunoaiele în pungi. Dar nimeni nu se îngrijeşte de curăţenia locului, şi pungile cu resturi ajung să fie împrăştiate de maidanezii care şi aici şi-au găsit locul", ne-a declarat Ion Axinte, pensionar şi pescar împătimit, care de două săptămâni trece zilnic cu bacul, pe malul drept al Dunării.

Din păcate în urmă cu cinci ani, Sanepidul a interzis scăldatul în Dunăre, din motive de poluare. De atunci nimeni nu a mai avut grijă nici plajă, nici de pădure. Cât despre instalarea unui tomberon de gunoi, deocamdată nici vorbă.

„Ar trebui amenajate câteva grupuri sanitare cu apă curentă, tomberoane de gunoi. Dar din puctul nostru de vedere, apa este în continuare foarte poluată şi oamenii se pot îmbolnăvi, aşa că nu se poate vorbi despre revizuirea poziţiei noastre în ceea ce priveşte scăldatul", ne-a declarat dr. Lavinia Craioveanu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică.

Autorităţile sunt buimace

Brăilenii nu vor să renunţe la unul dintre locurile preferate de petrecere a timpului liber. Autorităţilor locale nu le rămâne decât să ia act de voinţa cetăţenilor şi să facă demersurile necesare pentru amenajarea corectă a zonei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite