Sindicaliştii din Brăila au protestat în linişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, în jurul orei 12.00, mai mulţi reprezentanţi ai sindicatelor din oraş s-au adunat la un loc, ca să protesteze pe platoul din faţa instituţiei Prefectului. Numai că din numărul „imens" de 100 de persoane care trebuiau să participe la protest, numai vreo 40 şi-au făcut, în cele din urmă, apariţia.

Sindicatele, care cu o zi înainte îşi anunţau participarea erau din sănătate, agricultură, admistraţie, de la Poliţie şi din penitenciare. Surpriză, însă la strigarea de la ora 12 şi un pic de la Poliţie şi din penitenciare nu a venit niciun reprezentant. „Sindicatul Agrotera-DADR", „Tesa Sanitar", „Camera Medicilor", „Solidaritatea Sanitară", „Cartel Alfa" şi „Sindicatul Lucrătorilor din Administraţie" au fost sindicatele care au participat la protest.

Astfel, profitând de situaţie liderul de sindicat al Cartel Alfa Brăila, doctorul Octavian Georgescu nu a ezitat să afirme: „Ar fi trebuit să vină şi reprezentanţi ai penitenciarelor şi din Poliţie, dar au ascultat ordinele şi nu au mai ieşit în stradă".

Protest fără vlagă

Protestatarii care au ieşit în stradă erau nemulţumiţi de faptul că guvernul face disponibilizări în sistemul bugetar şi le-au fost micşorate salariile. În plus, aceştia au susţinut că cei mai mulţi dintre ei trăiesc cu grija zilei de mâine ca nu cumva să fie daţi afară.

image

„Actualul guvern Boc promite multe şi nu face nimic. Am ieşit în stradă pentru că locurile de muncă sunt puţine, iar veniturile salariale din sistemul bugetar au scăzut foarte mult de la începutul anului şi până acum", a spus dr. Octavian Georgescu.

Reprezentantul Cartel Alfa, nu a ezitat să îi atace pe unii directori de la instituţiile publice: „Ar fi trebuit să participe mai multe persoane la acest protest. Suntem puţini pentru că lumea este speriată de presiunile pe care le fac cei din conducerea instituţiilor. Ameninţările cu concedierea şi tragerea la răspundere i-au determinat pe mulţi să nu iasă în stradă".

După câteva minute de organizare şi de protest în linişte, câţiva dintre protestatari au mers împreună cu dr. Octavian Georgescu la prefectul, Dumitru Popa pentru a-şi spune nemulţumirile.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite