Brăila: Şi-a înjunghiat fratele şi acum face puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acoolul şi duşmănia iscată între fraţi au fost cât pe ce să mai facă o victimă. Fraţii Ionel şi Mitică Meca s-au încăierat, s-au lovit, iar unul dintre ei a lovit, de mai multe ori, cu cuţitul. Rănitul a scăpat cu viaţă, deşi i-au fost străpunse plămânii, ficatul şi stomacul.

„Având în vedere dimensiunile cuţitului, zona în care au fost aplicate loviturile, intensitatea lor, precum şi urmările grave produse, deducem că intenţia inculpatului a fost aceea de a-şi ucide fratele", a precizat prim-procurorul Fănel Mihalcea, care a accordonat cercetările.


Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat, definitiv, pe Ionel Meca, de 38 de ani, mecanic agricol din oraşul Însurăţei, la 5 ani închisoare, pentru tentativă de omor. Incidentul s-a consumat pe 21 februarie 2010, în locuinţa comună din Însurăţei, fraţii Meca locuind împreună cu părinţii.

„Vă omor eu pe voi"

După ce a făcut abuz de alcool, la cârciuma situată vizavi, Ionel Meca a venit acasă cu chef de scandal. Tatăl, Dumitru, a reuşit să-l liniştească.
Pe la ora 2.00, Ionel s-a trezit din somn şi a început să înjure. Frate-său, Mitică, a încercat să-l domolească, prima dată cu vorba bună, apoi cu bătaia. I-a tras doi pumni şi l-a trimis la culcare. Scos din sărite, Ionel a pus mâna pe un cuţit şi, pe hol, şi-a înjunghiat, de mai multe ori, fratele în abdomen.


Mitică a fost dus la spitalul din localitate, fiind preluat apoi de ambulanţă şi internat la Urgenţă. Lama cuţiţului mânuit de frate-său a fost cât pe ce să-l ucidă, însă medicii au reuşit să-l salveze. „Vreţi să mă omorâţi, dar lasă că vă omor eu pe voi", striga, după incident, Ionel Meca, ieşit în stradă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite