Sfatul săptămânii: evitaţi expunerea prelungită la soare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vara este sezonul preferat al multora, dar şi anotimpul cel mai periculos al anului. Razele soarelui şi radiaţiile ultraviolete vă pun sănătatea în pericol. Ele pot cauza diferite modificări la nivelul pielii, inclusiv apariţia cancerului de piele.

Cancerul cutanat a devenit cel mai frecvent tip de cancer. Cele mai multe cancere cutanate au ca punct de plecare stratul superior al pielii şi în unele cazuri se extinde şi în alte părţi ale corpului. Netratat la timp, cancerul de piele poate deveni fatal.


Pentru prevenirea acestor boli, medicii ne recomandă să evităm expunerea prelungită la soare, în special între orele 11.00 şi 17.00. Pentru cei care nu pot evita expunerea la soare, recomandarea medicilor este de a folosi creme cu protecţie solară ridicată dar şi evitarea hainelor făcute din materiale sintetice.


„Cancerul de piele apare în special la persoanele care au nevi pigmentari (aluniţe), negi, acnee dar şi la persoanele care abuzează de solar. Medicii recomandă ca la apariţia primelor modificări ale aspectului pielii, de exemplu o iritaţie, o aluniţă, un neg care işi modifică dimensiunea, culoare sau care supurează să se prezinte de urgenţă la medicul dermatolog", ne-a spus dr. Oncolog Cosmin Boldeanu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite