Sfatul săptămânii: Obezitatea, boala secolului XXl

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obezitatea a ajuns o epidemie a secolului XXl. România ocupă locul trei în Europa ca și număr de cazuri de obezitate. Datorită stilului de viață alert, mulți dintre noi aleg alimentele procesate gen fast-food.

Persoanele supraponderale suferă din cauza greutații de boli precum: diabetul zaharat, boli de inimă și boli de circulație, în cele mai grave forme de manifestare, obezitatea poate provoca chiar și decesul.


Această boală, la fel ca toate celelalte poate fi prevenită, prin modificarea stilului de viață și al alimentației și prin vizita la medicul de familie. Medicii ne recomandă ca zilnic să facem cel puțin 30 de minute de sport, plimbări cu bicicleta și să renunțăm pe cât posibil la mașini.


„Alimentația trebuie să se bazeze pe multe fructe și legume, consumate în stare crudă și cât mai puține paste făinoase și dulciuri. Micul dejun trebuie respectat cu sfințenie, la fel ca și masa de prânz, cât și cina care trebuie servită cel târziu la orele 20.00.", ne-a sfătuit Dorina Tite, președintele Patronatului Medicilor de Familie.


„Persoanele sedentare, a căror munca îi ține mai mult la birou și cărora timpul nu le permite efectuarea plimbărilor sau exercițiilor fizice nu trebuie să consume mai mult de 1700 de calorii zilnic", ne-a mai spus Dorina Tite. Cea mai bună metodă de prevenire a obezității este controlul greutății periodice, dar și vizita la cabinetul medicului de familie.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite