Semnături: Finanţiştii brăileni sunt gata de grevă generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu excepţia a două persoane, sindicaliştii din finanţele brăilene şi-au dat în unanimitate acordul pentru declanşarea grevei generale. Din cei 430 de membri, au semnat pentru protest 428, potrivit lui Cristian Marcu, reprezentantul Sindicatului din Finanţele Publice brăilene, afiliat la Alianţa Sindicatelor Bugetarilor SED LEX.

Alianţa va stabili data declanşării grevei generale, cel mai probabil, în şedinţa de joi, de la Bucureşti, a consiliului director. Greva generală va fi declanşată şi de funcţionarii din Poliţie, de la Garda de Mediu, de la Muncă şi Protecţie Socială şi din administraţia locală. Doar că, deocamdată sindicaliştii din administraţia locală nu au început să strângă semnăturile necesare.

Probleme la Primărie

Potrivit liderului sindicatului funcţionarilor publici şi personalului contractual din Primăria Brăila, din direcţiile şi serviciile subordonate Consiliului Local Municipal, afiliat de asemenea la SED LEX, Ionuţ Bardaş, situaţia din administraţia publică locală este puţin mai complicată, iar întocmirea listelor de semnături va întârzia.

image

"La noi este o problemă pentru că avem multe centre şi trebuie să ne deplasăm de la unul la celălalt pentru a explica oamenilor ce înseamnă grevă generală", ne-a declarat Ionuţ Bardaş.

Liderul sindicatului funcţionarilor din administraţia publică vrea să urmeze pas cu pas procedurile declanşării grevei generale pentru a nu avea surprize chiar în timpul protestului.

"Este posibil ca unii membri de sindicat să semneze pentru şi apoi să se răzgândească exact în timpul grevei, sub pretextul că nu-şi permit să piardă banii pe ziua de lucru respectivă", a adăugat Bardaş.

SED LEX a anunţat că data declanşării grevei generale la nivel naţional va fi stabilită după ce fiecare organizaţie sindicală va obţine semnăturile membrilor.

Se intenţionează ca în primele două zile salariaţii să nu se prezinte la locurile de muncă, iar din a treia zi şi pe termen nelimitat, sindicaliştii să picheteze instituţiile, fără să intre în clădiri sau să desfăşoare vreo activitate.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite