Seminar: ”Busola profesiei” a ajuns la Însurăţei/Vezi aici care este scopul proiectului brăilean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din clasele a IX-a şi a XII-a au discutat despre profesii şi pasiuni. 10 reprezentanţi locali cu domenii variate de activitate le-au dezvăluit elevilor secretele meseriei lor. Proiectul este organizat de Direcţia de Tineret în colaborare cu câteva unităţi şcolare.

Grupul Şcolar Industrial din Însurăţei a fost gazda celui mai recent seminar din cadrul proiectului „Busola profesiei" la care au participat elevii claselor a IX-a şi a XII-a. Invitaţi de onoare au fost 10 oameni cu domenii de activitate diverse: militar, juridic, statistic, sportiv, învăţământ, bancar, cibernetic, psihologic, poliţie, administraţie.

image

„În cadrul dezbaterii şi în urma informaţiilor primite de la generaţia consacrată de specialişti ai domeniilor respective, tinerii participanţi şi-au format impresiile proprii asupra profesiilor prezentate şi de ce nu, poate îşi vor regăsi înclinaţiile şi pasiunile în una dintre aceste profesii", spune Neculai Pascu, consilier tineret din cadrul DJT Brăila.

O mie de beneficiari

Următorul seminar va fi în oraşul Ianca, la Liceul Teoretic „Nicolae Oncescu", iar în septembrie vor avea loc acţiuni similare la Grupul Şcolar „Edmond Nicolau", Gh. M. Murgoci, dar şi la alte licee din oraş.

Proiectul are ca scop sprijinirea de acţiuni privind informarea, consilierea şi orientarea în carieră, astfel încât la finalul său peste o mie de tineri din Brăila vor fi informaţi şi consiliaţi direct, asupra unor profesii cu o sferă redusă de informaţii. Proiectul este susţinut de către DJT, Inspectoratul Şcolar şi mai multe şcoli.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite