Şeful Poliţiei brăilene depune plângeri penale împotriva reprezentanţilor MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul şef Cătălin Chivu, inspector şef al IPJ Brăila, anunţă o nouă bătălie cu mai-marii MAI, în războiul declanşat în aprilie a.c., când, la propunerea IGPR, ministrul Traian Igaş l-a mutat pe o funcţie inferioară. Atunci, Chivu a contestat ordinul ministrului şi a dat în judecată MAI şi IGPR, fiind menţinut pe funcţie până la pronunţarea instanţei.

Zilele trecute, MAI a anunţat că şeful IPJ Brăila ar fi pierdut procesul pe o chestiune de formă, pentru că ar fi contestat tardiv ordinul de suspendare/mutare din funcţie, deşi, potrivit site-ului Curţii de Apel Galaţi, procesul este încă pe rol, în stadiul de "fond" şi are termen pe data de 27 octombrie.
Războiul comisarului Cătălin Chivu s-a declanşat în aprilie a.c., imediat după scandalul "Fătuloiu", când IGPR şi-a trimis greii în control la Brăila. Atunci, acuzat că ar fi lipsit, pe anumite paliere, din actul managerial al instituţiei, Chivu a obiectat şi nu s-a lăsat înlăturat din funcţie, deschizând mai multe procese pe rolul Curţii de Apel Galaţi- instanţă îndrituită să soluţioneze cauzele.
Contactat de reporterii cotidianului Adevărul, comisarul şef Cătălin Chivu a declarat: "Depun plângeri penale pentru abuz în serviciu împotriva reprezentanţilor MAI care s-au pronunţat înaintea instanţei. Eu am termen la Curtea de Apel Galaţi pe 27 octombrie, iar anularea ordinului ministrului am cerut-o în termenul legal, încă din aprilie".
Potrivit site-ului Curţii de Apel Galaţi, Chivu este reclamant în mai multe dosare, însă dosarul care se referă la anularea ordinului ministrului Igaş, prin care Chivu era suspendat din funcţie, este înregistrat pe 29 aprilie a.c, vizează anularea actului administrativ, se află în stadiul de fond şi are termen pe 27 octombrie 2011.

VEZI AICI DOVADA CĂ DOSARUL ÎNCĂ ESTE PE ROL

Ce-i drept, la o căutare doar după numele lui Chivu a dosarelor pe site-ul Curţii de Apel Galaţi, apar două alte plângeri depuse de Chivu în luna iulie. Numai că, aşa cum ne-a declarat comisarul Chivu, plângerea ce vizează anularea ordinului ministrului a primit numărul 546/44/2011 şi a fost înregistrată pe 29.04.2011, adică la nici aproape o săptămână de la emiterea ordinului.
"Nu mi se pare profesionist să emiţi o declaraţie fără să consulţi juriştii instituţiei, doar apelând la portalul instanţei, care, în unele situaţii nu este actualizat", a mai spus Chivu.
Vom reveni.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite