Ședință aprinsă la CJ Brăila/Câțiva consilieri au cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului privind organigrama Spitalului Județean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineață consilierii județeni s-au reunit pentru a supune la vot noile organigrame ale instituțiilor subordonate. Câțiva consilieri au propus scoaterea de pe ordinea de zi a proiectul privind aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Spitalului Județean de Urgență Brăila.

Printre punctele aflate pe ordinea de zi a ședinței extraordinare s-a aflat și proiectul privind aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Spitalului Județean de Urgență Brăila recent preluat de Consiliul Județean (CJ).

Motivele invocate de către consilierul Nicolae Mitroi cel care a dat glas nemulțumirii au fost: o scrisoare a sindicatului „Sanitas" din data de 12 august 2010 prin care conducerea acestuia atrăgea atenția asupra faptului că în problema disponibilizărilor anunțate la spital nu au fost consultați, dar și un raport de avizare a proiectului care a primit avizul nefavorabil din partea Comisiei pentru sănătate și protecție socială.

Gheorghe Bunea Stancu, președintele CJ a replicat: „Este inexactă informația dumneavoastră. Ieri am avut o discuție lungă cu sindicatele, au fost anunțați și chiar am încheiat un proces verbal al discuției de ieri pentru ca toate aceste lucruri să fie clare. Luni cei de la sindicatul „Sanitas" trebuie să depună un punct de vedere față de criteriile de restructurare. Orice amânare a acestui proiect nu face decât să îngreuneze lucrurile".

Propunerea consilierului Nicolae Mitroi a fost supusă votului, dar neîntrunind numărul de voturi necesare nu a fost scoasă de pe ordinea de zi.

După alte discuții, consilierii au decis cu 19 voturi pentru, șapte împotrivă și trei nu au avut drept de a participa la vot pentru ca noua organigramă a spitalului să cuprindă 1.276 de angajați. Numărul celor care vor pleca acasă în șomaj fără salarii compensatorii fiind de aproximativ 350.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite