Secţia de infecţioase a rămas şi fără vaccin antirabic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea sistemului sanitar și lipsurile tot mai acute cu care se confruntă acesta sunt subiecte arzătoare pentru autoritățile locale brăilene. Lipsa medicamentelor este dublată de lipsa vaccinurilor necesare bebelușilor în primele luni de viață. De ceva timp însă la Brăila nu mai există nici măcar o doză de vaccin antirabic.

Situație este îngrijorătoare dacă este să ne gândim că numărul brăilenilor care au nevoie de acest vaccin după ce au fost mușcați de patrupedele fără stăpân este în continuare destul de mare.

Câinii mușcă, caravana trece

Autoritățile recunosc probleme dar susțin că au mâinile legate. Gheorghe Bunea Stancu, președintele Consiliului Județean (CJ) Brăila, este nemulțumit de această situație.

„Nu avem vaccinuri, nu avem vaccin împotriva tuberculozei și nu mai avem nici antirabic, dar câini avem cu duiumul. Ne poate oricând mușca un câine și nu ne putem trata că nu avem vaccin. Este de neimaginat ce se întâmplă, vom face demersuri să revolvăm rapid această situație", a spus șeful CJ.

Pentru rezolvarea situației șeful CJ spune că ar fi bine dacă ar putea să facă un mic stoc pentru a nu mai rămâne fără.

Cu o adresă...

Andreea Gavrilescu din cadrul Direcției de Sănătate Publică spune că a făcut adresă la Ministerul Sănătății atunci când a constat că nu mai au vaccin și pentru o perioadă situația s-a rezolvat. „Am făcut demersurile necesare și am primit 90 de doze care însă s-au epuizat", a precizat dr. Gavrilescu.

Până atunci brăilenii care sunt mușcați de maidanezi și se vor adresa Secției de Boli Infecțioase pentru o doză de vaccin antirabic nu vor primi ajutorul necesar.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite