Se face lumină în cazul tânărului împuşcat mortal de poliţişti/Astăzi se împlinesc şase luni de la tragedie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate acestea, Ionel Pârvu, tatăl brăileanului împuşcat de poliţişti, acuză autorităţile că l-au dus cu vorba timp de şase luni. În ziua în care familia făcea creştineasca pomenire de şase luni a împuşcatului, era finalizată şi expertiza balistică. Astfel, ancheta intră pe ultima sută de metri.

Nici după şase luni din ziua în care Sorin Pârvu a fost împuşcat mortal în cadrul unei acţiuni a poliţiştilor de la IGPR, concluziile anchetatorilor nu sunt de natură să aducă liniştea în familia celui decedat.

Cazul datează din 26 septembrie, când ofiţerii bucureşteni au descins în Brăila pentru a-l aresta pe Giuliano Dumitraşcu, un criminal deosebit de periculos căutat de autorităţile italiene. La un semafor, poliţiştii au înconjurat o maşină în care credeau că este Dumitraşcu.

Au tras în direcţia şoferului fără să ştie că la volan nu se afla cel pe care îl urmăreau. Sorin Pârvu, care conducea maşina, a fost împuşcat în ceafă, murind după două zile în Spitalul de Urgenţă din Galaţi.

Ionel Pârvu, tatăl victimei, este supărat pe faptul că ancheta trenează. Ajutat de prieteni şi de amicii băiatului său, a făcut chiar o anchetă paralelă.

Expertiza balistică, finalizată

Familia Pârvu

În urma dovezilor, a vizionării imaginilor surprinse atunci, a declaraţiilor oamenilor, tatăl lui Sorin Pârvu a tras concluzia că acţiunea a fost prost organizată de poliţiştii bucureşteni.

„Trebuia ca după ce au blocat maşina să someze regulamentar. Nu erau îmbrăcaţi cu uniformă sau însemne de poliţişti. În plus cel care a tras, a deschis uşa din stânga spate şi a tras în ceafa băiatului meu, direct, ca la o execuţie. De ce nu a deschis uşa şoferului?", ne-a spus Ionel Pârvu.
Joi 25 martie, Institutul Naţional de Crminalistică a informat Parchetul Galaţi că a finalizat expertiza balistică.

„Funcţie de rezultatele expertizei balistice procurorul de caz, Virgil Luparu, va decide dacă mai este nevoie de alte verificări sau dosarul va fi înaintat instanţei. Vom intra în posesia expertizei balistice în curând, după ce va fi efectuată plata acestui serviciu efectuat de Institutul Naţional de Criminalistică. În scurt timp vom avea răspunsurile corecte în acest caz", ne-a declarat procurorul Marcel Codiţă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Ionel Pârvu crede că toată confuzia din care a rezultat împuşcarea fiului său putea fi evitată dacă pe Dumitraşcu îl căutau poliţiştii brăileni.
„Dacă-i lăsau pe poliţiştii brăileni să se ocupe de caz, aceştia ar fi negat, corect, că în maşină se află Giuliano", crede Ionel Pârvu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite