Şcoală: Mii de elevi sunt în febra admiterii la liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii claselor a VIII-a din Brăila au început să îşi depună dosarele cu fişele de înscriere pentru repartizarea computerizată în licee. Anul acesta, 2.853 de elevi brăileni, care au absolvit gimnaziul, trebuie să opteze pentru o formă de învăţământ liceal până pe 24 iunie.

În această perioadă, viitorii liceeni completează opţiunile în fişele de înscriere, alături de părinţi şi asistaţi de diriginţi.

Rezultatele vor fi afişate pe 3 iulie, iar pe 5 iulie, fiecare liceu este obligat să afişeze lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate.

Cei 2.853 de elevi au la dispoziţie 3.120 de locuri la cursuri de zi, 270 la seral, 30 la frecvenţă redusă şi 150 în învăţământul particular.

„Vor mai veni copii să se înscrie în a doua etapă de repartizare computerizată, iar locurile se vor completa", ne-a spus inspectorul general adjunct, prof. Romeo Mocanu.

A doua etapă de repartizare va avea loc în perioada 5 - 9 iulie, iar a treia între 1 şi 10 septembrie.

28,72% la tehnologic

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică au realizat un studiu privind opţiunile şcolare ale elevilor de clasa a VIII-a.

Au fost chestionaţi 1.676 de elevi din 47 de unităţi de învăţământ.

53,76% dintre aceştia au spus că optează pentru filiera teoretică, 28,72% aleg filiera tehnologică, iar 17,50 % optează pentru filiera vocaţională.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite