Şase! Poliţiştii brăileni descind în şcoli şi licee!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţişti şi elevi
Poliţişti şi elevi

230 de poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră şi prevenire au acţionat pentru identificarea persoanelor care nu-şi justifică prezenţa în incinta şi zona adiacentă a unităţilor de învăţământ, precum şi a elevilor care absentează în mod regulat de la cursuri şi locurile pe care aceştia le frecventează în acest timp.

De asemenea, au fost reverificate măsurile luate de factorii de conducere a 160 de unităţi de învăţământ, în ceea ce priveşte asigurarea pazei şi modul de funcţionare a sistemelor tehnice de alarmare şi a camerelor video, acordând sprijin de specialitate acolo unde se impune. "S-a constatat că 43 de unităţi de învăţământ au asigurată pază proprie, 18 cu pază mixtă, 20 au sisteme de alarmare şi 23 au supraveghere video. În urma controalelor, la 8 dintre unităţile de învăţământ s-a instituit o formă de pază", susţine

Poliţiştii au efectuat controale şi la 122 de societăţi comerciale, amplasate în zona unităţilor de învăţământ, urmărind respectarea legislaţiei cu privire la categoriile de produse care pot fi comercializate minorilor.

"Activităţile preventive cu elevii au fost concretizate şi prin 95 de întâlniri ale poliţiştilor, inclusiv cu părinţii, şi au vizat informarea acestora cu privire la consecinţele comiterii de infracţiuni şi modalităţile de autoprotecţie, îndrumarea activităţii patrulelor şcolare de circulaţie, precum şi pentru identificarea unor soluţii de prevenire a incidentelor care pot avea loc în şcoli", se arată într-un comunicat al Poliţiei brăilene.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite