GALERIE FOTO/Sărbătoare cu dansuri tradiţionale ale romilor la Şcoala „Nikos Kazantzakis”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupul “Illo Terno” al şcolii Foto: ADRIANA BARANGA
Grupul “Illo Terno” al şcolii Foto: ADRIANA BARANGA

Astăzi, cu începere de la ora 11.00, în Sala de Festivităţi a Şcolii Nikos Kazantzakis a avut loc un eveniment cultural de promovare a culturii şi tradiţiilor rome în cadrul proiectului "Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă"

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Scopul manifestării a fost promovarea culturii şi tradiţiilor rome şi, prin aceasta combaterea intoleranţei şi a discriminării romilor.

"Cultura romă este subdezvoltată, nu este pusă în valoare suficient. Activitatea noastră de azi încearcă să diminueze intoleranţa", a declarat Săndel Grosu, directorul CISPER Brăila.


Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Pakiv România, în parteneriat cu Penitenciarul Brăila şi Şcoala Nikos Kazantzakis Brăila.

image

Scopul implicării Penitenciarului Brăila în organizarea şi desfăşurarea acestei activităţi a fost de a încuraja persoanele private de libertate de etnie romă să participe la activităţi organizate în comunitate, în vederea promovării tradiţiei şi culturii etniei rome.

image
formaţia Între-bare


Astfel, membrii Centrului de creaţie al Şcoalii Nikos Kazantzakis a pregătit o expoziţie de pictură cu tema „Ziua muzicianului rom", iar formaţia Penitenciarului Brăila "Între-bare" a susţinut un moment artistic specific evenimentului marcat, alături de Ansamblul de lăutari din Tecuci "Intervall Group".

Dansatori
image

Pe muzica celor două formaţii au dansat grupul de dansuri tradiţionale rome "Illo Terno" al şcolii.

image
Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite