Şantierul se extinde în cartierele mărginaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

65 de străzi din oraş vor fi pavate şi racordate la reţelele de canalizare şi alimentare cu apă. Startul lucrărilor, care vor costa 95 de milioane de euro, este programat să fie dat luna viitoare

O dorinţă arzătoare a brăilenilor din cartierele mărginaşe ale municipiului va fi îndeplinită după zeci de ani de aşteptări. Este vorba de introducerea reţelor de canalizare şi de alimentare cu apă potabilă pe toate străzile din oraş în care nu există încă aşa ceva.


Astfel, şantierul existent acum şi care cuprinde lucrări de reabilitare ale cele trei mari bulevarde din oraş - Dorobanţi, Calea Galaţi şi Calea Călăraşilor - va deveni unul uriaş prin extinderea în cartierele Radu Negru, Comorofca, Chercea şi nu numai.

Şantier până-n 2014

Lucrările se vor face în cadrul unui proiect cu finanţare pe Programul Operaţional Sectorial de Mediu, fiind alocate fonduri de 95 milioane de euro. 80% reprezintă finanţare europeană nerambursabilă, iar termenul de finalizare este anul 2014.


Contestarea licitaţiilor pentru atribuirea contractelor a dus la tergiversarea demarării acestor lucrări. Odată finalizate şi contestaţiile, lucrările ar putea începe cel mai probabil în luna septembrie.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite