Şanse pentru deţinuţii aflaţi cu un picior în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Penitenciarul Brăila, gazda evenimentului
Penitenciarul Brăila, gazda evenimentului

Pe ce mai dă Uniunea Europeană bani?! Pe joburi pentru persoanele aflate în detenţie. Ieri, 64 de deţinuţi s-au perindat prin faţa a peste 20 de angajatori, în speranţa că, aflaţi aproape de liberare, se vor putea integra în societate găsindu-şi un loc de muncă.

Inițiativa face parte din proiectul Centrului Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană (CRED) "Tranziţia spre libertate prin Centre Regionale deIncluziune Socială" în parteneriat cu ARPEGE - Action Reparatrice Prestation et Guidance Educative - Belgia, Asociaţia Kelsen - Baia Mare, Penitenciarul Galaţi, Penitenciarul Ploieşti, Asociaţia Filantropia Ortodoxă - Alba Iulia, High: Five - Danemarca şi Fundaţia De Îngrijiri Comunitare - Bucureşti. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

"Le dau o şansă, dar totul depinde de ei", ne-a spus administratorul Constantin Petre, care tocmai discuta cu un deţinut la Penitenciarul Brăila.

"De la noi participă 64 de deţinuţi care se află aproape de a intra în comisia de liberări condiţionate", ne-a spus comisar Simona Kober, purtător de cuvânt al Penitenciarului Brăila.

Târgul a fost realizat în colaborare cu Penitenciarul Braila, AJOFM Braila şi este destinat în special deţinuţilor care se vor elibera în curând din penitenciar.

Târgul de locuri de muncă este doar o mică parte a proiectului "Tranziţia spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Socială", desfăşurat de CRED.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite