Săndica Păun vrea să readucă biblioteca în atenţia elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Săndica Păun vrea să renască interesul elevilor pentru bibliotecă
Săndica Păun vrea să renască interesul elevilor pentru bibliotecă

Pentru asta a întocmit un proiect educaţional unic prin care doreşte să promoveze imaginea bibliotecii şi a profesiei de bibliotecar.

Săndica Păun, bibliotecar la şcolile generale "Ecaterina Teodoroiu" şi "Ion Creangă", se mândreşte cu meseria sa, mai ales, spune ea, că şi Mihai Eminescu a desfăşurat această activitate.

"Pentru mine a fost o provocare şi mi-am zis, de ce nu? Mi-a fost greu la început, neavând experienţă în domeniu, dar un bibliotecar trebuie să înveţe tot timpul, aşa că asta am şi făcut. Am urmat cursuri de perfecţionare la Casa Corpului Didactic, facultatea, pe care am ambsolvit-o ceva mai târziu, nu la vârsta adolescenţei, cursuri de specializare în economie la Iaşi şi voi continua", ne-a mărturisit Săndica Păun.

Astfel că, din 2001, când a început să lucreze ca bibliotecar cu jumătate de normă la Şcoala "Ecaterina Teodoroiu", întregită în 2004 la Şcoala "George Coşbuc", Săndica Păun a luat foarte în serios această meserie iar acum, după nouă ani de activitate, vrea să readucă biblioteca în atenţia elevilor.
Pentru asta a întocmit un proiect educaţional, denumit generic "Micul Bibliotecar", prin care doreşte să promoveze imaginea acestui compartiment.

Totul, pentru copii


"Vreau să le arăt copiilor cu ce se ocupă un bibliotecar pentru că mulţi au impresia că toată activitatea constă doar în oferirea unei cărţi. Vreau să îi învăţ cum să completeze o fişă, să găsească un utilizator, o carte la raft şi multe altele specifice activităţii", susţine bibliotecarul.

Dacă proiectul va primi avizul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Brăila, prin intermediul acestuia vor fi derulate mai multe acţiuni în parteneriat cu elevii, fiind vizate activităţi practice, programele urmând a se finaliza cu obţinerea unei diplome de voluntariat.

Întrebări şi răspunsuri

Dacă ar fi s-o luaţi de la capăt, ce aţi alege?

Cu siguranţă că nu regret şi tot asta aş face. Nu-mi pare rău, pentru că, în general, îmi plac provocările, îmi place să lucrez cu copii şi mă simt bine atunci când pot să-i ajut.

Cui se adresează proiectul dumneavoastră?

Proiectul se adresează unui grup de 20 de elevi din clasele V-VIII pe o perioadă de opt luni. Consider că în contextul socio-economic actual biblioteca a înregistrat o scădere a numărului de utilizatori şi , în aceste condiţii, suntem obligaţi să adoptăm strategii şi programe adecvate de promovare a bibliotecii.

Profil
Născută:
12 ianuarie 1968, comuna Cireşu, judeţul Brăila
Studii: Facultatea de Psihologie
Ocupaţie: bibliotecar
Familie: căsătorită, doi copii

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite