Brăila: Sancţiuni şi oprobriu public pentru cei care aruncă gunoiul la colţ de stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Metoda este menită să descurajeze mizeria din jurul tomberoanelor. Municipalitatea vrea să nominalizeze persoanele care sunt prinse că aruncă gunoiul la întâmplare şi să le sancţioneze corespunzător.

Cei care vor fi prinşi că aruncă gunoiul la întâmplare vor fi aspru pedepsiţi. Municipalitatea intenţionează să ia atitudine faţă de brăilenii care depozitează resturile menajere lângă container.

„Am cheltuit sume foarte mari pentru curăţarea domeniului public, dar unii continuă să arunce gunoiul pe spaţiul public. Sunt locatari care au impresia că pot să lase resturile menajere oriunde şi nu la tomberonul aflat la o mică distanţă de acel loc”, a spus primarul Aurel Simionescu care a adăugat că fiecare este răspunzător de ceea ce face.

Soluţia găsită de Primărie este amendarea celor care sunt prinşi că aruncă gunoiul la întâmplare şi darea lor drept exemplu negativ astfel încât toată lumea să ştie cine a runcat, ce a aruncat şi unde a aruncat.

„Vreau să ştie lumea că vor fi razii organizate de poliţiştii comunitari. Cine va fi prins că aruncă gunoiul unde nu trebuie va fi nominalizat, popularizat, astfel încât să ştie toată lumea ce face el. Trebuie să facem ceva, oamenii spun că vor un oraş curat, dar fără să fie atenţi la ce se întâmplă în jurul lor”, a subliniat edilul şef.

Părerile oamenilor sunt împărţite atunci când vine vorba de sancţiuni. Unii spun că respectă regulile şi să bunul-simţ le dictează să arunce gunoiul la pubelă. Alţii recunosc deschis că aruncă la depărtare gunoiul, dar motivează că acest lucru se întâmplă pentru că pubelele sunt pline tot timpul.

image



„Dacă pubelele sunt pline şi de jur împrejur este mizerie împrăştiată de câini nu am unde să mai pun şi eu gunoiul. Şi atunci îl las la depărtare. Mă murdăresc degeaba şi oricum nu am nicio şansă să ajung la pubelă. Ce rost are să mă duc să pun vârf la grămada de gunoi?”, se întreabă Valentin, un brăilean de 27 ani din zona Concordia.

Nici măcar frica de amendă nu-i determină să respecte legea

Poliţiştii comunitari au acordat săptămânal amenzi pentru depozitarea ilegală a deşeurilor pe domeniul public, dar majoritatea acestora rămân neplătite, oamenii ignorând în continuare legile bunului-simţ şi amenda de 50 de lei pe care Poliţia Comunitară o poate acorda.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite