GALERIE FOTO: Salvare din cer pentru o bolnavă din comuna brăileană Măraşu (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 5.000 de locuitori din satele din Insula Mare a Brăilei sunt ca şi izolaţi. Nu se circulă spre insulă decât în caz de urgenţă. O femeie de 45 de ani, cu hemoragie, care a făcut un avort în urmă cu două săptămâni, a fost luată cu elicopter din Măraşu.

Elicopterul aparţine unei unităţi speciale de aviaţie din Tulcea, a Ministerului Administraţiei şi Internelor, şi a fost solicitat, prin 112, să salveze, împreună cu un echipaj SMURD, femeia în vârstă de 45 de ani care, în urma unei chiuretaj, avea, acum, hemoragie.

image
image
image
image
image
image

"Am mers bine, vom mai merge dacă vom fi solicitaţi", ne-a declarat pilotul elicopterului.

image
image
image

"Mă simt mai bine, de două zile am hemoragie, n-am medic la Măraşu şi am cerut azi ajutorul", ne-a spus femeia, imediat ce a fost coborâtă din elicopter.

image
image

În Insula Mare mai sunt doi pacienţi care vor fi aduşi în această seară la brăila: o femeie gravidă, care mai are trei zile până naşte, dar şi un bărbat care şi-a tăiat un deget cu toporul.

image

"Am trimis ambulanţe speciale după aceste două persoane, fiindcă elicopterul acesta este mic şi n-au încăput toţi", ne-a declarat Silviu Radu, directorul SAJ Brăila.

image

La faţa locului a sosit un echipaj de Ambulanţă. Doctorul Florin Ştefan ne-a spus că ambulanţa este echipată pentru urgenţă de gradul zero.

image
image
image

Potrivit mr. Ştefan Stoian, purtător de cuvânt ISU, drumurile în Insulă  sunt practicabile, dar se poate merge pe ele doar în caz de urgenţă. Dunărea este îngheţată în proporţie de 90 la sută.

image
image
image
image
image
image
Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite