Investiţiile în Sănătate continuă. Sălile de operaţii de la Judeţean vor fi reabilitate cu patru milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În curând începe procedura de achiziţie şi dotare a celor 11 săli de operaţie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Proiectul de reabilitare a fost estimat la patru milioane de euro.

Aceasta este cea de-a doua licitaţie după ce prima a fost anulată din cauză că sălile nu erau conform normelor Uniunii Europene. Modernizarea sălilor şi dotarea lor cu aparatură ultramodernă se constituie într-un proiect a cărui valoare se ridică la patru milioane de euro. Potrivit calculelor Consiliului Judeţean, care administrează spitalul, numai costul unui pat ajunge la câteva sute de mii de euro. Activitatea medicilor nu va fi întreruptă deoarece pe toată perioada reabilitării se va lucra din afară. Potrivit preşedintelui Consiliului, Gheorghe Bunea Stancu, acest proiect reprezintă prioritatea numărul unu în ceea ce priveşte investiţiile în sănătate în Brăila pe anul în curs,


„Aceasta este prioritatea numărul unu. A fost o licitaţie, dar am anulat-o fiindcă sălile nu erau conform prevederilor UE şi atunci am refăcut tot planul. Se va licita o singură dată, vor fi etape: şase, trei şi două săli. Toate vor avea echipamente noi. Numai un pat costă câteva sute de mii de euro", a declarat preşedintele CJ.


Săli de operaţie la standarde europene


Modernizarea sălilor este bine primită de medicii din spital. „Nu este vorba doar de o amenajare a sălilor. Este vorba de a avea dotarea şi procedurile care sunt şi în alte ţări, astfel încât un medic care din afara să opereze aici să nu întîmpine niciun fel de probleme. Este vorba de o standardizare şi aliniere la procedurile europene", ne-a explicat Mihai Alexandru Pascu, medic stagiar.


Cei care au trecut pe la Judeţean consideră că reabilitarea este de bun augur şi că a venit vremea ca şi spitalele noastre să arate ca cele din afară.
„Este un lucru foarte bun să refacă sălile de operaţii. Să putem să ne rezolvăm problemele de sănătate oricare ar fi ele, aici la Brăila. Să nu mai fie nevoiţi oamenii să se ducă la Bucureşti. Acum dacă ai o problemă gravă, se ştie, doctorii te trimit la Bucureşti", ne-a spus Georgeta Andrei, fostă pacientă (80 de ani).

„Acum în spital condiţiile sunt bune. Nu mai e ce era înainte. E curat, mâncarea este bună, dar asta nu înseamnă că nu se poate şi mai bine. Dacă au bani, să le facă. Şi noi dăm atâţia bani la doctori. Dacă tot dăm, să şi primim ceva în schimb", ne-a mai spus brăileanca.


Reabilitarea sălilor de operaţii vine ca şi continuare a modernizării Spitalului Judeţean. După ce în urmă cu câteva luni a fost inaugurat Ambulatoriul, acum a venit rândul sălilor de operaţie. Urmează şi reabilitarea secţiei Anestezie Terapie Intensivă.


Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite