Salarii de lux cam cât un premiu la loto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brăilenii cel mai bine plătiţi câştigă într-o lună mai mult decât primeşte la loterie o persoană care ghiceşte cinci numere din şase.Cel mai mare salariu înregistrat de un brăilean anul trecut s-a ridicat la nivelul de 44.000 de lei/lunar. Cei care au câştigat duminică la loto, la categoria a doua, au primit doar 37.000 de lei

Un top 10 al celor mai mari salarii obţinute de persoane fizice brăilene arată că domeniile de activitate în care au fost obţinute salarii mari nu sunt aceleaşi cu cele în care sunt înregistrate cele mai mari pensii.

Cel mai mare salariu brut obţinut pe anul 2008 a fost de 535.675 de lei. Astfel, persoana respectivă a obţinut lunar un venit de aproximativ 44.000 de lei.

Al doilea salariu în ordine descrescătoare a fost de 367.477 de lei, în timp ce pe locul următor se află un brăilean care a câştigat nici mai mult, nici mai puţin decât 365.742 lei.

Salarii la fel de mari au avut şi ocupanţii poziţiilor următoare în topul nostru, de la 343.068 lei la 308. 196 lei, cât a obţinut o persoană anul trecut. Locul nouă a fost ocupat de un brăilean care a avut un venit brut anual de 296.353 lei, în timp ce ocupantul locului 10 a avut un salariu brut anual declarat de 281.315 lei.

„Domeniile de activitate în care au fost obţinute cele mai mari 10 salarii brute în 2008 au fost sectoarele bancar, petro-chimie şi servicii", a explicat Vasile Abraşu, directorul coordonator al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Brăila.

Nimic nu justifică salariile foarte mari atunci când vine vorba de brăilenii de rând, oameni cu salarii modeste.

„Am un salariu de 1.000 de lei brut. Este foarte greu să trăiesc aşa de la o lună la alta în condiţiile în care soţia mea are un venit la fel ca mine. Şeful meu spune că banii vin odată cu experienţa, dar lucrez de doi ani în acelaşi loc şi nu mi-a crescut salariul deloc, iar acum cu criza nu am nicio şansă", spune Matei David, 27 ani.

Pensiile de lux la concurenţă cu salariile de lux

Deşi cele mai mari salarii au fost înregistrate în cele trei sectoare de activitate, cele mai mari pensii se regăsesc în alte domenii.

Cele mai mari pensii speciale, provenite de la bugetul de stat, sunt ale foştilor magistraţi sau ale aviatorilor. Cea mai mare pensie pe care o primeşte lunar un pensionar este de 19.973 de lei. Cei aproape 20.000 de lei sunt primiţi lunar de un fost magistrat. Pe locul doi în topul „pensiilor de lux" este tot un fost magistrat, valoarea pensiei în această situaţie fiind de 15.178 de lei. Locul trei este deţinut de un fost aviator care acum primeşte o remuneraţie pentru munca prestată de 14.976 de lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite