Sala Polivalentă: investiţie amortizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala Polivalentă din Brăila
Sala Polivalentă din Brăila

Numai echipa Handbal Club Dunărea Brăila nu plăteşte intrarea în sală. Restaurată în 2009 cu un milion de lei din bani publici, Sala Polivalentă Danubius este închiriată pentru competiţii sportive şi nu numai.

Sala Polivalentă Danubius din Brăila, aflată în administrarea Consiliului Judeţean, restaurată în urmă cu doi ani din fonduri publice de la CJ chiar cu condiţia de a trece în administrarea CJ, este o investiţie amortizată, graţie taxelor de intrare şi de susţinere a competiţiilor sportive.
Un milion de lei a costat aducerea sălii la standard europene pentru ca aceasta să poată găzdui competiţii sportive „cu ştaif". Numai HC Dunărea Brăila nu plăteşte niciun leu pentru folosirea spaţiului de aproape 3.000 de metri pătraţi, pentru că handbalistele sunt tot în curtea CJ-ului.


Fără fotbal


Lucrările au durat jumătate de an, cu începere din septembrie 2009, iar în aprilie 2010, Guvernul a fost de acord cu trecerea Sălii Polivalente „Danubius" din administrarea Direcţiei pentru Tineret şi Sport în aceea a Consiliului Judeţean.


Încă de la tăierea panglicii, Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele CJ, a susţinut: „Sala va găzdui atât evenimente sportive, cât şi cultural-artistice, pentru evenimente din box sau arte marţiale, dar nu şi pentru forbal, pentru a nu strica investiţia". Şi subalternii lui Stancu au fost de acord, mai ales că s-au perceput taxe menite să ducă la amortizarea investiţiei.


„Fiind destinată practicării sporturilor de sală, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice, a cluburilor, a asociaţiilor sportive sau a altor structuri sportive, sala poate fi folosită atât pentru antrenamente şi competiţii sportive, cât şi pentru manifestări cultural artistice, simpozioane, expoziţii. Utilizarea sălii de către solicitanţi impune practicarea de tarife diferenţiate pe tip de utilizare sau activitate", a declarat Alina Rusu, director Direcţia Economică a CJ.


Tarifele au crescut deja în 2010, în funcţie de rata inflaţiei, aşa încât, acum, pentru acţiuni organizate de asociaţii particulare sau persoane fizice, preţurile pornesc de la 11 lei pe oră şi ajung - în funcţie de activitate - la 212 lei pe oră, pentru folosirea duşurilor şi a vestiarelor. Acţiunile organizate de cluburi şi asociaţii sportive sunt taxate cu 117 lei pe oră, iar pentru competiţii, cu 159 lei pe oră. Folosirea vestiarelor costă 21 de lei pe oră, iar folosirea saunei, a sălii de gimnastică şi a celei de forţă, câte 32 de lei pe oră.


Federaţiile sportive naţionale şi loturile olimpice plătesc 32 de lei pe o oră în cazul în care folosesc vestiarele, sauna, sala de gimnastică şi sala de forţă, dar şi 127 de lei pe oră pentru pregătiri şi competiţii în sală. În acest an, Stancu a anunţat că sala şi-a scos deja banii investiţi.
„Aş recomanda administratorilor sălii să amenajeze şi un mic studio tv şi toate manifestările de aici, întâlniri sportive, spectacole, să fie preluate de televiziunile prin cablu", Luci Marinescu, 54 de ani.

Sala are o tribună cu o capacitate de 2000 de locuri, foaier, sală de gimnastică, de forţă, saună, sală de protocol, cabinet medical, birou administrativ şi vestiare, două săli de duş, hol pentru evacuarea spectatorilor, zece grupuri sanitare, punct termic, punct trafo şi staţie PSI.

Citeşte amănunte în săptămânalul ADS nr. 14. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei şi are preţul de 0,90 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite